FileOptimizer: program gratuit, open source, pentru reducerea dimensiunii documentelor, fotografiilor, etc

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă utilizatorii este dimensiunea mare a fișierelor, care poate fi dificil de gestionat și poate duce la probleme cu spațiul de stocare, ori împiedica trimiterea acestora prin email. Cu FileOptimizer acest lucru nu mai este o problemă, deoarece acesta reduce dimensiunea fișierelor, făcându-le mai ușor de gestionat.

FileOptimizer - program optimizarea fisierelor

FileOptimizer este un program gratuit și open-source, specializat în optimizarea fișierelor și documentelor, precum și în compresia fișierelor multimedia, putând reduce dimensiunea acestora cu până la 70% fără a le compromite calitatea. Poate comprima o varietate de fișiere, inclusiv documente, imagini și fișiere multimedia, cum ar fi MP3, JPEG, PNG, GIF, PDF și multe altele.

FileOptimizer - setari optimizarea fisierelor

De exemplu, dacă aveți un document PDF și doriți să-l trimiteți prin e-mail ori să-l încărcați într-o aplicație a administrației publice, acesta poate fi prea mare pentru a fi atașat, depășind dimensiunea maximă permisă. Cu FileOptimizer  îi veți putea reduce dimensiunea și să îl trimiteți fără probleme.

FileOptimizer - optimizeaza toate fisierele

În plus, FileOptimizer este foarte ușor de utilizat. Pur și simplu glisați fișierele deasupra interfeței programului, alegeți setările de optimizare și apăsați butonul „Optimize”. Programul va reduce dimensiunea fișierului și va salva versiunea optimizată în același loc ca și fișierul original.

Pentru utilizatorii care lucrează cu fișiere multimedia, FileOptimizer oferă și opțiuni de compresie a fișierelor audio și video. Acesta poate reduce dimensiunea fișierelor fără a afecta calitatea audio sau video.

De exemplu, dacă aveți o bibliotecă mare de muzică în format MP3, FileOptimizer vă poate ajuta să economisiți spațiu pe hard disk-ul serverului multimedia și să reduceți timpul de încărcare a fișierelor în aplicația utilizată la redare.

Javier Gutiérrez Chamorro (Guti), dezvoltatorul FileOptimizer, publică în mod regulat actualizări și versiuni noi ale programului pentru a îmbunătăți performanța și a adăuga noi funcții.

În general, apare o nouă versiune a FileOptimizer o dată la câteva luni. Deși ritmul lansărilor poate varia, dezvoltatorul încearcă să mențină o frecvență de lansare regulată ce-i sporesc compatibilitatea și securitatea.

FileOptimizer - setari program

De menționat și că dezvoltatorul FileOptimizer are un forum online unde utilizatorii pot să-i transmită sugestii și raporteze de erori. Aceste feedback-uri ajută dezvoltatorul să își îmbunătățească programul și să ofere o experiență mai bună utilizatorilor.

În concluzie, FileOptimizer este un program care este actualizat în mod regulat pentru a asigura că utilizatorii săi au acces la cele mai recente funcții și îmbunătățiri, prin urmare, este recomandat să actualizați periodic programul la cea mai recentă versiune pentru a beneficia de cele mai bune caracteristici și pentru a preveni eventualele probleme de compatibilitate sau erori.

Îl puteți descărca de aici, unde îl aveți la dispoziție în versiuni compatibile cu toate sistemele de operare Windows actuale, inclusiv în varianță portabilă, atât pentru platformele de 32 cât și de 64 de biți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.