Program care adaugă în meniul contextual o opțiune pentru ștergerea permanentă a datelor cu SDelete

Pentru ca anumite date din PC să nu mai poată fi recuperate după ștergere, locul ocupat de acestea pe HDD trebuie rescris de câteva ori. Unul dintre cele mai simple programe care pot face asta este SDelete, oferit gratuit în cadrul pachetului Sysinternals, dar cu care se poate interacționa numai prin intermediul liniei de comandă.

Opțiune în meniul contextual pentru SDelete

SDelete GUI, programul despre care vă vom vorbi în continuare, nu adaugă o interfață propriu-zisă aplicației a cărei nume îl poate, ci face un lucru mult mai util: prin intermediul unei interfețe grafice se ocupă de procedura necesară stabilirii numărului de rescrieri și adăugării în meniul contextual a unei opțiuni care o invocă.

Pentru a dispune de opțiunea Secure Delte în meniul contextual, înainte de toate va trebui descărcată și instalată aplicația SDelete. După instalare, vom deschide aplicația SDelete GUI, vom alege numărul de rescrieri (10 implicit), și apăsăm butonul Enable.

SDelete GUI pentru Windows

Începând din acel moment, de fiecare dată când vom dori ștergerea permanentă a unui fișier, vom face click dreapta pe respectivul fișier și vom alege din meniul contextual opțiunea adăugată cu ajutorul SDelete GUI.

În cazul folderelor, aceasta nu-l va elimina niciodată pe ce părinte, în schimb se va ocupa de eliminarea pentru totdeauna a conținutului său, împiedicând recuperarea ulterioară a datelor folosind programele și metodele specifice acestei acțiuni.

Un comentariu

  1. SDelete GUI este un excelent program care ușurează ștergerea fișierelor și directoarelor, având ca rezultat eliminarea și nerecuperarea acestora. Recomand acest program tuturor celor care doresc securitate și eliminare completă a fișierelor și directoarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.