Program de recuperat date sterse

Nu de puține ori se întâmplă să ștergem date personale din calculator, fie în mod accidental, sau chiar dacă le-am șters cu bună știință, dorim să le recuperăm pentru refolosire. Pe lângă faptul că există firme specializate care se ocupă cu recuperarea de date, contra cost, avem la dispoziție pe internet de o mulțime de programe de recuperare date, comerciale sau gratuite. În cazul celor gratuite, nu vom avea aceleași opțiuni ca în cazul celor comerciale, dar pentru scopul propus sunt suficiente cele puse la dispoziție de un astfel de program.

Astăzi vă voi prezenta un program gratuit, simplu de folosit de către orice utilizator, chiar unul începător. Este vorba de Undelete 360, care poate fi descărcat în versiune portabilă, sau instalabilă. Versiunea portabilă, o puteți rula în orice calculator, de pe un stick USB. Dacă alegeți versiunea installer, trebuie să vă atenționez că în cazul recuperărilor de date, cu indiferent ce program, nu îl instalați pe aceeași partiție de pe care doriți să recuperați datele! Evitați astfel orice posibilitate de eroare, sau recuperarea coruptă a datelor.

Program de recuperat date sterse

Undelete 360 suportă cele mai răspândite tipuri de fișiere de sistem, printre care: NTFS, NTFS5, FAT12, FAT16 și FAT32, fiind un puternic program de recuperare a datelor, și care poate recupera în mod eficient fișierele șterse permanent, ca urmare a unei erori umane, infecție troian, insuficiență software sau hardware, cădere de sistem neașteptată. Programul lucrează direct cu mass-media de stocare, cum ar fi un hard disk, o unitate flahs, stick USB, arhive ZIPFirewire, card de aparat de fotografiat digital, și mai multe.

Caracteristica de filtrare (tabul Filter) vă permite să efectuați o căutare pentru anumite tipuri de fișiere în loc de scanarea întregul volum. O altă caracteristică importantă este vizualizatorul HEX. Se pot recupera, de asemenea, fișiere comprimate (arhive) și fișierele criptate șterse de pe unitățile NTFSUndelete 360 recuperează fișierele de toate tipurile, inclusiv:

 • DOCXLSRTFPDF, PPTMDBHTMLCSVTXTPASCPPEML,
 • AVIMP3WAVWMAMPG,MOVASF,
 • JPEGJPGPNGBMPGIFTIFTGAEMLRAW,
 • etc.

Pentru început, după ce vom deschide programul, vom da click pe tabul Search. Se va deschide o mică fereastră, unde va trebui să selectăm partiția, sau orice dispozitiv detașabil. În continuare, vom da click pe Start, urmând a începe căutarea datelor șterse:

Programul de recuperat date șterse, scanează partitia

Ca la orice acțiune de recuperare, va trebui să ne înarmăm cu răbdare, procesul urmând a dura un timp, în funcție de mărimea partiției de scanat, de cantitatea de date șterse, și nu în ultimul rând, de performanțele calculatorului.

Recuperare date șterse cu Undelete 360

După încheierea procesului de căutare, vom avea și rezultatele acestuia grupate în coloana stângă, după tipul fișierului sau al folderului. Astfel, dacă vom selecta un anumit tip de fișier din coloana stângă, se vor afișa datele ce se pot recupera, în câmpul din partea dreaptă. Mai mult de atât, ni se afișează mărimea fiecărui fișier, statutul în acel moment, data modificării, etc. Am ales să fac un test de recuperare al unor fotografii în format .PNG șterse intenționat. Am selectat tipul de fișier (PNG) în coloana stângă, iar în partea dreaptă am toate fișierele în format .PNG. Știind că acele poze le-am denumit 12, și 3, nu am altceva de făcut decât să le bifez și să dau un click pe tabul Recover, din bara de meniu. Înainte de a începe procesul de recuperare, putem previzualiza (dacă este cazul) respectivul fișier, în tabul File Preview.

Previzualizare

Destinație date recuperate

Se va deschide o mică fereastră, unde vom putea alege locația de salvare a datelor recuperate, apoi vom da click pe Start. Din nou va trebui să ne înarmăm cu răbdare, în funcție de multitudinea datelor selectate pentru a fi recuperate. După ce datele au fost recuperate, putem deschide direct locația folderului din linkul Open. Și după cum se poate observa în imagine, am reușit să le recuperez. Vă asigur că sunt în perfectă stare, exact ca înainte de a le șterge.

Datele recuperate

Desigur, recuperarea de date din punct de vedere calitativ, indiferent de tipul fișierului, depinde și de cantitatea de date scrise, salvate ulterior în respectiva locație.

În urma acestui test, cu siguranță pot spune că programul are reale calități de recuperare comparabile cu ale unui program comercial, poate chiar mai bun decât unele. Așa că îl recomand cu încredere. Ca o comparație, am folosit EaseUS Data Recovery Wizard (comercial), care s-a comportat destul de bine, însă nu atât de rapid ca acesta. Undelete 360 poate fi rulat în toate sistemele de operare Windows, atât pe 32-biți, cât și pe 64-biți. Testarea a fost efectuată pe Windows 8 64-biți.

Download Undelete 360

In cazul in care nici un program de recuperare nu va este de folos, iar datele sunt importante, puteti apela oricand la un service specializat de recuperare date. Va recomand sa apelați cu incredere la serviciile oferite de firma Bit Data Recovery (website: www.recuperaridate.ro).

16 Comentarii

 1. Am recuperat de pe un hard peste 300GB dar au fost recuperate in format ShockWave Flash file !!! Era vorba de un hard pe care salvasem mai multe software-uri… Acum nu le pot deschide. Ceva sfaturi? Merci.

  1. N-ai recuperat programele, ci elementele ShockWave Flash pe care le-ai vizualizat pe site-urile accesate. Programul nu recuperează într-un tip de fișier anume. El recuperează tot ce poate.

  1. Nu prea înțeleg problema asta. Nu înțeleg ce ai vrut să zici aici „datele sterse de pe un site”. Dacă în loc de „site” ai vru să scrii „hard disk”, atunci, soluția este oferită mai sus. Dacă nu poți rezolva astfel, apelează la un specialist (Categoric, asta în cazul în care datele sunt suficient de importante încât să se merite).

  1. Nu știu ce versiune ai luat tu, adineauri am descărcat, instalat, recuperat cu versiunea din linkul de download…și e FREE!!! Nu-mi cere nicio activare! Uite dovada aici.

   1. lasa-mi te rog si mie linkul de unde ai descarcat tu, poate nu am luat eu de unde trebuie. multumesc. iti pot pune si eu o dovada ca nu imi da voie mai mult de 20 MB, dar nu cred ca asta e important. am descarcat de mai sus oricum. o sa mai incerc. Salutare.

     1. so, pe mine ma baga pe o pagina cu renee undeleter…e bine ori nu??? chiar acum o sa incerc…revin cu detalii

 2. Bună seara! Am încercat să mut niște poze în D, am copiat toate pozele(CTRL+C) și le-am pus în D și mi-au apărut sub formă de shortcut și nu le pot deschide și s-au șters și din C, sunt disperată, nu știu cum să recuperez acele fotografii.

  1. Buna Adelina.
   Esti sigura ca s-au sters si poate nu sunt ascunse?
   Ai incercat o scanare totala a sistemului cu un antivirus competent.
   Eu unul iti recomand o scanare totala cu Malwarebytes ori HitmanPro.
   In caz ca nu te descurci poti posta din nou aici ori iti faci cont aici si astepti ajutor din partea utilizatorilor experimentati.
   Succes!

 3. Am instalat si la lansare mi’a aparut o fereastra in care spunea: „Invalid floating point operation” si tot aparea la infinit. Am inchis totul din Task Manager.

 4. Buna ziua. Am Windovs 7 ultimate, folosesc Adv.Syst Care Pro. La scanarea PC cu acest program, imi sterge din partitia C , Camera Web, dupa care aceasta nu mai raspunde comenzilor. Am mutat tot programul -VGA USB Camera in part D iar dupa scanare acelasi efect – a trebuit sa reinstalez camera.Ce se intampla si cum pot scapa de aceasta problema. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.