Blochează accesul copiilor la anumite pagini Web (cu conţinut pentru adulţi, cu jocuri online, cu filme de groază, etc.)

Într-un moment precum cel pe care-l trăim e foarte complicat să-ți ferești copilul de pericolele ce-l înconjoară însă nici nu-i poți distruge copilăria mergând pe ideea „doar nu o să-l țin într-un balon; mai devreme sau mai târziu tot o să-și dea seama”. În Internet găsești tot ce vrei și ce nu vrei iar micuții parcă au magnet pentru sit-urile cu conținut pentru adulți. Dar nu doar de astfel de sit-uri trebuie să-i ferim; nu ne putem permite că fiul/fiica nostru/a de 5 ani  să vadă o scenă din Saw, de exemplu; imaginați-vă ce impact psihologic poate avea un astfel de film pentru copii dacă foarte mulți adulți nu pot privi acțiunea filmului fără să-i treacă fiori de groază.

Program cu care poți bloca accesul la pagini Web

E adevărat că există diverse aplicații și soluții de control parental cu care putem împiedica accesul copiilor spre sit-uri cu conținut Web neadecvat lor. Din păcate, în cele mai multe cazuri observăm că nu toți web-masterii respectă regulile și părinților le este tot mai greu să-și mențină copilul pe un Internet curat, demn de visele lui copilărești.

În astfel de cazuri putem implementa soluții secundare precum Any Weblock; e vorba despre o aplicație gratuită ce permite sau neagă accesul —ori de câte ori cineva va încerca să acceseze un sit Web spre care accesul a fost blocat, va fi întâmpinat de un mesaj de eroare— spre acele sit-uri Web existente în lista neagră; listă creată și administrată de persoana ce a instalat și configurat softul în acel pc.

   Download  Any Weblock

2 Comentarii

  1. acest program cred ca e bun dar eu stiu unul si mai bun ca aici trebuie sa setezi acele sit-uri pe care trebuie sa le blocheze.Programul pe care eu al propun nu are nevoie de setari si el va bloca accesul la tot ce e interzis copiilor.E un program super de bun si spun asta ca eu l-am testat si face treaba buna.Programul se numeste K9 Web Protection.Va dau si lincul de descarcare http://www1.k9webprotection.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.