Bluetooth pentru calculator

Conexiunea bluetooth-ul pentru calculator este asigurată de un dispozitiv fizic special fabricat pentru a utiliza această tehnologie, format dintr-un emițător (care trimite date) și un receptor (care primește date). Între două dispozitive bluetooth, cum ar fi cel al calculatorului și cel al telefonului mobil, se creează o rețea prin care se pot transmite fișiere de orice tip, cum ar fi melodii, poze și filme. Totuși, transferurile de acest tip nu sunt dintre cele mai rapide, dar sunt mult mai comod de efectuat deoarece nu implică utilizarea unui cablu ori a unei conexiuni la Internet.

bluetooth calculator

În cazul în care calculatorul dumneavoastră dispune de conectivitate bluetooth însă nu știți cum să transferați de pe acesta pe telefonul mobil, sau viceversa, fișiere folosind conexiunea bluetooth, urmați aceste instrucțiuni.

Dispozitive bluetooth

Nu toate computerele dispun de conectivitate bluetooth, ci doar un număr limitat de laptop-uri „privilegiate”. Principalul beneficiu al conexiunii bluetooth o reprezintă capacitatea de a permite conectarea perifericelor wireless cu tehnologia bluetooth wireless (fără fir) la computer, cum ar fi tasturi bluetooth, mauși bluetooth, căști bluetooth, receptoare audio bluetooth, etc.

Calculatoarelor care nu au ieșit de pe porțile fabricii dispunând de conectivitate bluetooth le pot fi conectate dispozitive bluetooth PCI sau USB, cele de al doilea tip fiind de preferat deoarece conectarea lor nu necesită cunoștințe tehnice de IT și nici utilizarea unor ustensile.

dispozitiv bluetooth usb

De exemplu, dispozitivul bluetooth pe care-l puteți vedea în imaginile din acest articol este unul fabricat de Hama și al cărui cost nu depășește 60 de lei. Îl găsiți pe eMag sau la alte magazine online ce comercializează componente și periferice IT.

Adaptor vs. program bluetooth

Unele persoane, din neștiința, își imaginează că instalând un simplu program calculatorul va începe să dispună de conectivitate bluetooth. Nu este așa, desigur, iar asta deoarece componenta hardware (piesa fizică) lipsește. E ca și cum ai vrea să asculți CD-uri la un radio care nu dispune de un cititor pentru astfel de discuri.

Prin urmare, oricât de credibile ar părea descrierile respectivelor programe ați face bine să nu le instalați. Fie nu se va întâmpla nimic, fie vă veți alege cu un program malware sau care vă spionează activitatea la calculator. Nu vă spun să mă credeți pe cuvânt, nici vorbă de așa ceva, eu doar vă aduc la cunoștință un fapt sigur.

Programe bluetooth nu există, există doar managere bluetooth, iar în acest caz este vorba de o aplicație care știe să utilizeze componenta hardware astfel încât să simplifice conexiunile și transmisiunile efectuate prin intermediul acesteia.

43 Comentarii

  1. salutare.cum fac sa imi apara bluetooth cand apas click dreapta-send to?nu imi apare aceasta optiune cand apas click dreapta-send to.faci o treaba de milioane.multumesc!

    1. Spune-mi modelul calculatorului tau si-ti spun mai preci. In general, Bluetooth-ul (atunci cand este integrat) dispune de un intreruptor propriu, ori se activeaza de la acelasi buton de la care activezi reteaua Wireless.

  2. buna. dupa ce am instalat cd-ul pt blutooth, am incercat sa vad cum merge si imi da ca nu este compatibil cu windowsul! ce e de facut in cazul acesta? mentionez ca modelul leptopului e acer 5516 aspire cu windows 7 ultimate. iar blutootul e bluosoleil.

    1. Windows 7 ar fi trebuit să-l detecteze și instaleze automat. Arunca o privire în actualizări și instalează tot ce ai acolo.

    1. Pe spatele acestuia ar trebui să existe o etichetă cu modelul. După ce ai numărul modelului, îi localizezi pagina de specificații pe site-ul fabricantului.

  3. salut am un pc cu windows xp. si as vrea sa descarc muzica de pe el pe mobil dar nu pot am incercat sa descarc AC/DC si nu a vrut ce ma sfatuiesti sa fac mobilul este nokia lumia 520 multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.