Cum se instalează / rulează programe și jocuri pentru Windows, în Linux (Ubuntu)

După „inițierea în Ubuntu„, a venit momentul să vorbim și despre cum se instalează și rulează în acesta, programe și jocuri create special pentru Windows. Sau credeați că nu este posibil ? Ba este și mai mult de atât, procedura e mult mai simplă decât și-ar fi închipuit unele persoane, dacă se utilizează în acest scop soluții care automatizează procesul de virtualizare, instalare și configurare a aplicațiilor concepute pentru a rula doar în sistemele de operare create de Microsoft.

cum se instaleaza / ruleaza programe Windows in Linux (Ubuntu)

În cele ce urmează vom cunoaște câteva proiecte care au fost create special pentru a ne permite să utilizăm fără a fi nevoiți să apelăm la virtualizarea sistemului de operare, cele mai răspândite și cunoscute programe pentru Windows.
Continuarea Cum se instalează / rulează programe și jocuri pentru Windows, în Linux (Ubuntu)

Configurare Ubuntu 11.10 după instalare ~ Programe recomandate pentru Ubuntu 11.10

După ce ai instalat Ubuntu vei descoperi că acesta (ca orice alt sistem de operare), nu dispune de toate programele de care ai nevoie pentru a putea folosi calculatorul în adevăratul sens al cuvântului și drept urmare, începi goana după aplicații.

configurare ubuntu dupa instalare

Ca orice novice, vei instala tot ce îți cade la mână și vei continua așa până când vei găsi exact aplicațiile de care ai nevoie. Stai liniștit! Și eu am procedat la fel până când mi-am format propria listă de preferințe; listă pe care o voi publica mai jos, în speranța că-ți va fi de ajutor.
Continuarea Configurare Ubuntu 11.10 după instalare ~ Programe recomandate pentru Ubuntu 11.10

Ce poți face cu Ubuntu (video)

După ce am publicat sondajul referitor la publicarea pe blog a articolelor despre Ubuntu, am primit mai multe mesaje în care îmi erau adresate întrebări care mai de care mai incitante; iată câteva exemple: „Ce Windows este Ubuntu ?, Ce poți face cu Ubuntu ?, E greu de folosit ?„.

Confruntat cu o situație de genul acesta, am considerat că cel mai bun răspuns ar fi un video demonstrativ, așa că asta am și făcut; e drept, m-am cam bâlbâit puțin (ca de obicei), dar cred că se înțelege ceea ce trebuie înțeles…

După cum spuneam în video, în momentul de fața lucrez deja la un articol despre configurarea inițială a Ubuntu, după instalare. Când va fi gata, voi publica aici, un link spre el. E gata!