Concursul Național de Informatică și Artă Digitală FII Competition ’13

Genul de concursuri precum cel la care vă invit să participați, dacă îndepliniți condițiile, îl așteptam an de an, cu mult drag, la fel cum așteptam olimpiadele școlare. După ce mi-a trecut rândul, mi-a plăcut să-i încurajez pe cei apropiați, capabili să meargă la o astfel de competiție, să nu piardă ocazia și, cu mare mândrie vă spun, în timp ce scriu acest articol, am un frate în Piatra Neamț, plecat acolo de câteva zile, pentru a participa la etapa națională a Olimpiadei de Chimie.

Revenind la Concursul Național de Informatică și Artă Digitală, vă pot spune despre acesta că se află la a cincea ediție, se desfășoară în perioada 31 martie – 2 iunie 2013 și se adresează tuturor elevilor și studenților pasionați de IT din România și Republica Moldova. Iată afișul:

Concursul National de Informatica și Artă DigitalăConcursul este împărțit în patru secțiuni, anume Tehnologii Web, Algoritmică și Programare, Securitatea Informației și Artă Digitală. Concursul se desfășoară în două etape, una online, în urma căreia, din totalul participanților, se va alege un număr de 80 de finaliști și etapa finală, la care vor lua parte aceștia, la Facultatea de Informatică din Iași, între 31 mai și 2 iunie, iar concurenții au posibilitatea să participe în echipe de maxim 3 membri. În funcție de secțiune, etapa finală va consta în prezentarea unui proiect sau parcurgerea unor probe.

Evaluarea va fi realizată de o comisie științifică alcătuită din profesori ai Facultății de Informatică sau a liceelor de informatică din Iași și reprezentanți ai partenerilor concursului FII Competition.

Evenimentul include, pe lângă concurs, cursuri introductive susținute de profesori universitari, în special pentru elevi, training-uri susținute de reprezentanții companiilor partenere, în special pentru studenți, și activități de recreere și dezvoltare personală.Informații legate de concursul FII Competition ’13, detalii despre înscriere, despre fiecare secțiune, despre calendarul activităților și despre firmele IT partenere pot fi găsite pe pagina oficială a competiției, sau urmărind pagina de Facebook ori contul de Twitter oficiale.

Și da, bineînțeles că e o mândrie pentru noi să fim printre partenerii media ai acestei competiții!

Diverse

2 Comentarii

  1. Mult succes fratelui tău. Mi-ar plăcea să particip şi eu la astfel de cursuri dar ce să fac, îmi văd lungul nasului. Las informatica la ipostaza unui hobby…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.