Cum trecem de la un cont Microsoft la unul local în Windows 8.1

În cazul în care pe parcursului procesului de instalare al Windows 8.1 calculatorul avea acces la Internet, autentificarea în Windows se realizează doar prin contul Microsoft. Deși opțiunea ”Switch to a local account” nu mai este disponibilă Windows 8.1, vă voi arăta în continuare cum putem trece oricând de la folosirea contului Microsoft, la utilizarea un cont local pentru autentificarea în Windows.

Change PC Settings

Pentru a putea utiliza un cont local în Windows 8.1 în locul contului Microsoft pentru a ne autentifica în Windows, apăsăm combinația de taste Win+I (indiferent dacă suntem pe mediul Modern UI sau dekstop), apoi facem click pe „Change PC settings” apoi mergem la Accounts » Your account » Disconnect:

Disconect Microsoft Account

După ce am dat click pe „Disconnect” ni se va cere să introducem parola contului Microsoft. Facem acest lucru după care apăsăm butonul Next pentru a putea crea un cont de utilizator local:

introducere parola

În formularul de creare a contului nou putem introduce o parolă sau, dacă nu dorim acest lucru, apăsăm butonul Next de îndată ce am scris numele de utilizator dorit pentru contul local:

nume de utilizator și parola

În cele din urmă ni se va cere să facem log off pentru ca trecerea de la contul Microsoft la cel local să fie realizată, iar pentru asta vom apăsa butonul Sign out and finish:

Sign out and finish

Începând din acel moment ne vom autentifica în Windows 8.1 cu contul local. Desigur, vom pierde toate facilitățile cloud ale Windows 8.1, cum ar fi salvarea setărilor și a aplicațiilor instalate, integrarea cu SkyDrive, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.