Descarcă Microsoft Security Essentials 4.0

Așa cum v-am promis, chiar dacă îmi dedic majoritatea timpului liber blogului personal unde scriu în general despre aceleași subiecte pe care le-am tratat aici (programe gratuite, tutoriale, etc.), revin pe acest blog cu foarte mare plăcere ori de câte ori am ocazia și motivul să o fac. Iar de data asta le am pe ambele: a fost lansată a 4-a versiune stabilă a Microsoft Security Essentials!

Microsoft Security Essentials 4.0

Fără prea mare tam-tam, în urmă cu câteva ore Microsoft a făcut publică versiunea 4.0 a MSE; antivirusul pe care creatorul celui mai utilizat sistem de operare îl pune gratuit la dispoziția clienților săi care au achiziționat legal o licență Windows.

Dacă dispunem deja de o versiune anterioară a soluției, aceasta se va actualiza automat. În caz contrar, putem opta pentru descărcarea și instalarea manuală a Microsoft Security Essentials 4.0 atât timp cât dispunem de un sistem care să îndeplinească cerințele hardware minime:

 • Windows XP: un procesor de 500 MHz ori superior și 256 MB de memorie RAM.
 • Windows Vista / 7: un procesor de 1 Ghz sau superior și minim 1 GB de memorie RAM.

În ambele situații este important să dispunem de minim 200 MB de spațiu liber pe Hard Disk și să avem sistemul de operare activat!

Sistem protejat de Microsoft Security Essentials 4.0

Cât despre noutățile acestei versiuni, merită precizat faptul că MSE 4.0 dispune de un modul de carantină îmbunătățit, care izolează automat și mai eficient viermii, troienii și viruși cu grad ridicat de periculozitate, fără a mai fi necesară intervenția utilizatorului. În plus, soluția de securitatea este mai rapidă și are un impact minor asupra performanței sistemului.

De exemplu, pe durata realizării unei scanări complete, procesorul a fost solicitat în medie cu puțin peste 30%, iar consumul de memorie RAM nu a depășit în niciun moment cantitatea de 45 MB!

Consumul de resurse a Microsoft Security Essentials 4.0 la scanare

Nivelul de detecție al Microsoft Security Essentials 4.0 a crescut în comparație cu cel al versiunilor anterioare iar asta se datorează în mare parte noului motor de scanare în timp real.

Cum era de așteptat, mai ales după ce am văzut versiunea beta lansată în luna Noiembrie a anului trecut, interfață grafica a suferit mici modificări, sau mai bine spus, a fost îmbunătățită pentru a simplifica utilizarea și controlarea caracteristicilor și funcțiilor produsului.

Microsoft Security Essentials 4.0: protecție în timp real.

Din punct de vedere al funcționării chiar nu am nimic de obiectat! Am utilizat versiunea beta câteva luni bune și nu am avut parte de nicio surpriză neplăcută; pot spune chiar că și-a făcut treaba mai bine decât m-aș fi așteptat! Drept urmare, voi continua să-l folosesc deoarece mi se pare una dintre cele mai bune și stabile soluții antivirus gratuite ale momentului!

Link | Download Microsoft Security Essentials 4.0

11 Comentarii

 1. Unde vei continua sa-l folosesti, pe calculatorul de teste? Si MSE 4.0 ar fi mai bun decat Avast 7 Free si AVG Free? O parere te rog.

  1. Nu! Îl folosesc pe un pc personal pe care îl folosesc pe post de Media Center. Eu cred că e mai bun, însă dacă vrei cea mai bună soluție antivirus gratuită, aruncă o privire aici.

 2. Inca ceva, pe blogul asta nu ma pot abona prin rss decat la articole nu si la comentarii, poti face ceva in sensul asta? Pe nib.ro ma pot abona prin rss atat la articole cat si la comentarii. Si in afara de asta, asa cum poate am mai spus, acel rss 2.0 de pe nib.ro e si unul mai avansat pt ca pot citi prin rss articole intregi de la cap la coada.

 3. Da am vazut acum si merge. Dupa ce dau click pe un articol sa-l citesc din blog imi apare si sus in stanga ‘Fluxuri’ si vad ca se poate si de acolo sa ma abonez atat la articole cat si la comentarii. Eu cand am incercat sa ma abonez la comentarii prin rss nu am mai dat click pe un articol de pe blog.

 4. As dori sa stiu daca instalez MSE pe un pc cu win 7 inregistrat cu daz loader imi va depista virusii troianii malware adware in timp real sau doar ce vrea el cind vrea el?

  1. MSE este un program, iar programele nu au voință proprie. Dacă te-a lăsat să-l instalezi și dacă nu a detectat că Windows-ul tău a fost piratat, va funcționa perfect. În caz contrar, nu va funcționa deloc…

 5. Îl folosesc. Sunt foarte mulţumit. Îşi face treaba singur, uit de el. Îţi oferă chiar posibilitatea de a selecta şi de a scoate din carantină keygenurile.N-aş mai concepe vre-un sistem de operare fără el. Dintre antivirusurile free, the best,îl recomand cu toată consideraţia!!!

 6. Salut!
  Imi poti recomanda cel mai bun si mai recent antivirus sau macar cel mai bun antivirus pentru un laptop Dell,sistem de operare win7?

  1. Nu există cel mai bun antivirus, ci există cel mai bun antivirus pentru tine. Și acela este cel cu care te înțelegi cel mai bine. Pentru început poti încerca unul din cele care au si o versiune gratuită: Avast, Avira, Comodo, Panda, Bitdefender, Avg, Microsoft Security Essențials ș.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.