Dezactivează sau reactivează caracteristica AutoRun (Redare Automată) în Windows

De fiecare dată când conectați sau să introduceți un dispozitiv nou în computer, precum un stick USB sau DVD/CDWindows încearcă să ruleze automat acel dispozitiv. Sigur că este convenabil, dar aceasta este una dintre cele mai comune modalități de a infecta sistemul cu viruși.

Redare Automată

Atunci când conectați o unitate flash USB infectat sau o unitate CD, caracteristica AutoRun din Windows execută în mod automat un fișier autorun.inf situat în rădăcina dispozitivului. Această opțiune poate fi utilizată de programe malware pentru a rula orice script nedorit sau program de pe computer în cazul în care conține un cod rău intenționat pentru a obține privilegii administrative pe computer. Daunele pot fi diverse, de la o simplă infectare până la furtul unor date sensibile stocate în calculator. Autorun Manager, ne permite să dezactivăm rapid și să re-activăm caracteristica AutoRun pentru numeroase dispozitive:

Autorun Manager

Programul nu necesită instalare, este foarte simplu în sensul că acesta are o singura fereastra principală ce permite utilizatorilor să controleze toate setările disponibile. Puteți dezactiva și reactiva caracteristica AutoRun din toate dispozitivele fără a intra în meniuri complexe. Altele decât cele normale CD-ROM / DVD-ROM, dispozitive detașabile, unități de rețea și Discuri RAMAutorun Manager vă permite să dezactivati functia autorun, de asemenea, pentru dispozitivele necunoscute. Există mai multe opțiuni, cu diferite combinații de dispozitive ușor și rapid de configurat. Pentru a dezactiva un dispozitiv de la îndeplinirea autorun, trebuie doar să-l selectați în listă și faceți clic pe ApplyDisable All dezactivează opțiunea de executare automată pentru toate dispozitivele. Dacă doriți să reactivați caracteristica AutoRun, selectați Re-Enable All și faceți clic pe Apply. Singurul dezavantaj ar fi că nu putem selecta mai multe opțiuni deodată.

Download Autorun Manager

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.