MyPaint: program de desenat, cu degetele…

Nu, n-am greşit titlul… MyPaint este un program de desenat creat pentru dispozitivele mobile (tablet pc), cu display senzitiv (touchscreen). Iniţial a fost creat pentru gadgeturi cu sisteme de operare Linux dar se pare că realizatorii săi şi-au dat seama că aplicația poate deveni ceva mai cunoscută dacă „schimbă placa”. Aşa s-a ajuns la crearea versiunilor pe care le cunoaştem în prezent; versiuni ce rulează pe Linux, Mac OS X şi pe sistemele de operare ce ne interesează pe noi în mod special, Windows (toate versiunile superioare a Win. 95).

1-MyPaint-Program-de-modificat-pozeMyPaint este fără îndoială o aplicaţie creată cu gândul de a imită pe cât de mult posibil desenarea manuală şi pornind de la această idee e normal ca aceasta să nu dispună de unelte de editare precum cele întâlnite în Gimp, Photoshop, etc. De altfel, cred că MyPaint se aseamănă din mai multe puncte de vedere aplicaţiei incluse in sistemele de operare Windows, Paint. Totuşi, ar fi nedrept să nu remarcăm prezenţa acuarelelor, a diverselor tipuri de pensule, a creioanelor de ceară, s.a.m.d.

În ultima sa versiune publicată ne este prezentată precum principală noutate funcţia ce ne permite să importăm/exportăm pensule (brushes). Ca noutăţi secundare ar fi: funcţia de previzualizare a imaginilor şi cea ce ne permite reorganizarea paletelor de culori.

În concluzie, pot spune că MyPaint este o aplicaţie destul de uşor de folosit chiar şi pe calculatoarele convenţionale cu ajutorul mouse-ului; totuşi, haideţi să nu uităm că locul ei este în Tablet PC-urile cu touchscreen; în fond şi la urma urmei, pentru acest tip de dispozitive a fost creată. Ar fi păcat să-l interpretăm precum un simplu program de modificat poze

  Link Download MyPaint

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.