Program de modificat poze

Chiar dacă toată lumea știe că Photoshop este cel mai bun program de modificat poze, nu oricine este dispus să cumpere o licență pentru a-l utiliza în timp ce există alternative gratuite excelente.

Gimp: cel mai bun program gratuit de modificat poze!

GIMP: cel mai bun program gratuit de modificat poze

Se spune despre Gimp că ar fi corespondentul gratuit al Photoshop nu doar datorită similitudinilor dintre interfața acestuia și a cunoscutului soft comercial, ci și a modului de utilizare și a numărului de unelte aproape identice.

Chiar dacă ar fi multe de spus despre acest program de modificat poze, am scris acest articol doar pentru a-l face cunoscut persoanelor care nu știau de existența lui și în concluzie, nu voi intra în amănunte. Voi mai adăuga doar că Gimp nu este pretențios când vine vorba de specificațiile hardware ale calculatorului în care se dorește a fi instalat, și că poate rula în orice OS.

 Download Gimp

Paint.NET: un program de modificat poze care te va surprinde!

Program de modificat poze Paint.NET

Și mai mult, o va face într-un mod foarte plăcut! Paint.NET este program de modificat poze făcut parcă pentru a marca granița dintre aplicația Paint și excelentul Photoshop. De exemplu, de la ultimul a luat panourile plutitoare, straturile, filtrele și instrumentele de ajustare a imaginilor.

În același timp, Paint.NET păstrează simplitatea căutată în mod special la o aplicație de uz frecvent, iar faptul că utilizează librăriile .NET îl fac mai rapid și mai stabil decât majoritatea competitorilor săi, acesta fiind mai rapid chiar și decât GIMP, de exemplu.

Deși datorită numelui său este văzut ca o alternativă a Paint, Paint.NET îl surclasează pe acesta din toate punctele de vedere atunci când vine vorba de opțiunile și instrumentele de editare pe care fiecare le oferă utilizatorului.

Totuși, nu este nici pe departe programul perfect și ne dăm seama de asta aruncând o privire, de exemplu, în modesta-i listă de filtre. OK, știu că Paint-ul cel de toate zilele nu dispune de nici un filtru, dar asta nu înseamnă că nu este loc de mai bine…

Trăgând linie pentru a vă oferi o concluzie, nu de alta dar aș putea la fel de bine să vă vorbesc despre el câteva zile în șir având în vedere că subiecte și motive aș avea destule (de aproape doi ani e nelipsit din calculatorul meu personal), recomandarea mea este să-l instalați cu prima ocazie; vă asigur că nu veți avea nimic de pierdut!

Download Paint.NET

Photo Pos Pro: un editor grafic… de modificat poze!

Program gratuit de modificat poze: Photo Pos Pro

Cel care mi-a recomandat să folosesc Photo Pos Pro, spunea despre el că „merită toți banii”… și am înțeles de ce spunea asta imediat după ce l-am descărcat! Photo Pos Pro este un editor grafic orientat fotografiei, foarte asemănător cu Paint.NET dar mult mai bogat decât acesta la capitolul filtre și efecte de corectare și îmbunătățire a imaginilor.

Forțând o comparație, dacă despre Paint.NET spuneam că ar fi granița dintre Paint și Photosop, atunci acesta reprezintă cu siguranță jumătatea drumului dintre Paint.NET și GIMP. De altfel, chiar dacă tocmai am făcut-o, mi se pare incorect să-l prezint ca fiind un program de modificat poze având în vedere că pozele arată… ciudat; dacă ar arăta mai bine s-ar numi fotografii, nu?!?

Mă rog. Concluzia e că programul merită cu vârf și îndesat respectul pe care și l-a câștigat cu greu în fața entuziaștilor fotografiei și bineînțeles, vă recomand să-l descarcați măcar de dragul de dragul de a ști că n-ați omis o aplicație care ar fi putut să vă fie de foarte mare ajutor în anumite circumstanțe… Părerea mea…

Download Photo Pos Pro

MyPaint: un program de modificat poze ?!?

Program de modificat poze: MyPaint

Iar „simplu” este cuvântul care definește cel mai bine acest program de modificat poze cu care voi încheia articolul…

Să văd cum vă explic… MyPaint este diferit din toate punctele de vedere de ceea ce percepem ca fiind un program de editare fotografică. E adevărat că putem mâzgăli pozele cu el, dar nu pentru asta a fost creat, ci pentru a ne folosi pe post de bloc de desen virtual. Dar haideți să facem altfel! Mai bine faceți click aici pentru a vedea câteva lucrări realizate cu MyPaint și în acest mod veți înțelege perfect despre ce este vorba.

Download MyPaint

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.