Program de optimizat conexiunea la Internet

Cu cateva luni in urma, pe nib.ro, v-am prezentat SG TCP Optimizer; un program de optimizat conexiunea la Internet care adapteaza, anumiti parametri ai sistemului, la tipul de conexiune de care dispunem. Acelasi lucru face si aplicatia despre care va voi vorbi in continuare, Internet Booster, disponibila in IObit Toolbox, ramura „Optimize”:

12-internet-boosterPrima data cand vom rula Internet Booster vom fi intrebati care este viteza in MB a conexiunii la Internet (nu Internet Metropolitan) contractate; in functie de aceasta programul va optimiza sistemul astfel incat noi sa profitam la maxim de fiecare KB oferit de furnizorul nostru.

Pe langa optimizarea conexiunii, in functie de Internet Browser-ele instalate, Internet Booster va genera o lista cu modificari care, daca sunt acceptate, vor face ca navigarea sa fie mult mai rapida decat este de obicei.

Logic, sa nu va asteptati la minuni. De ce spun asta ? Deoarece timpul in care se incarca un site / blog in Internet Browser sau se descarca un fisier nu depinde numai de conexiunea noastra, ci depinde si de caracteristicile hardware a serverului (Procesor, RAM, HDD, etc.)  care gazduieste site-ul / blogul accesat, respectiv, fisierul descarcat. In aceeasi masura conteaza si viteza conexiunii la Internet a serverului.

Oricum, aplicatia fiind gratuita si mai mult de atat, portabila (nu necesita instalare), va recomand sa o descarcati si sa va optimizati cu ajutorul ei atat conexiunea la Internet cat si setarile Internet Browser-lor instalate. Daca se vor simti diferente sau nu, ramane de vazut… Totul depinde de starea in care se afla sistemul vostru.

Link | Download IObit Toolbox

8 Comentarii

 1. Am incercat toate nazdravaniile astea si nu prea am vazut mare diferenta in schimb o alternativa buna ar fi schimbarea DNS-ului astfel ca traficul internet nu v-a mai fi redirectionat de provider cum ar fi romtelecom sau RDS RCS ci v-a veni direct. Exemple bune de DNS-uri alternative ar fi google DNS sau open DNS. O alta solutie de a imbunatati viteza de download ar fi aceea de a elimina procentajul pe care windows il retine din banda pentru update dar asta e o alta poveste

 2. Toate asa zise programe de inbunatatire a vitezei internetului sunt apa de ploai atata timp cat providerul ta nu-ti aloca accesul la ,,banda,, de internet mai mare s-au iti restrictioneaza accesul in functie de abonament.

   1. Vad ca pe calculatorulperfect.blogspot.com unde spui ca programul Ashampoo Internet Accelerator 2 este ,,programul care face minuni,,.

    Deci care ar fi cel mai bun cu adevarat dintre cele doua??

    1. Articolele de pe calculatorulperfect.blogspot.com (abandonat de foarte multa vreme) au fost copiate de pe fostul trucuriwindows.wordpress.com (primul meu blog). Aceastea au fost scrise in urma cu aproximativ 6-7 ani… Tu care crezi ca ar fi mai bun ? In momentul de fata, eu prefer IObit; asta daca te ajuta la ceva :)

     1. Salutare , Programul de la Iobit este bun de ceva ? Ceva simtitor adk ? Imi poti da id tau pt ca vad ca stii multe si poate ma poti ajuta si pe mine cu blogul meu :D

     2. Programul este destul de OK, dar eu folosesc Baidu PC Faster. Nu-ți pot da ID-ul că nu folosesc messenger și nici nu te pot ajuta cu blogul; n-am suficient timp să mă ocup de acesta, darămite de altele… :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.