Program de reparat poze mișcate sau neclare

SmartDeblur este un program de reparat poze mișcate sau neclare de care am aflat pentru prima dată aseară, citind articolul ce i-a fost dedicat în PetaPixel. Văzând că poate fi rulat pe orice calculator cu Windows l-am descărcat pentru a-mi bate capul cu el la cafeaua de dimineață; lucru pe care, de altfel, l-am și făcut astăzi imediat ce am ajuns în fața calculatorului; apropo, nu e nici pe departe vorba de un program magic dotat cu un buton ce te roagă să-l apeși pentru ca el să transforme fotografia ta mișcată în una clară ca lumina zilei… Iată dovada:

1-SmartDeblur_rezultat

Ceea ce vedeți mai sus e rezultatul a mai bine de o oră mutând puțin câte puțin cursoarele celor patru opțiuni disponibile în modul „Out of Focus Blur” al programului. Dar n-am să vă arăt originalul ca să nu râdeți de mine observând că diferențele sunt practic infime; doar v-am spus de la bun început că nu-i pentru amatori. De altfel, Vladimir Yuzhiko, creatorul său, este inginer de software specializat în tehnici de procesare a imaginilor. Tot de la el am obținut și următoarele exemple care descriu mult mai bine capacitățile programului decât aș fi făcut-o eu:

2-exemplu_imagine_neclara_reparata

3-exemplul_2

4-SmartDeblur_text

Interesante rezultate, zic eu… Partea și mai interesantă e că puteți descărca gratuit programul pentru Windows pentru a-l testa pe cont propriu și, dacă sunteți interesant de evoluția sa, puteți să-l urmăriți prin intermediul site-ului oficial al proiectului.

Download SmartDeblur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.