Program gratuit pentru analizarea Hard Disk-ului și identificarea folderelor și fișierelor care ocupă cel mai mult spațiu pe acesta

TreeSize Free nu este primul program de analizare a Hard Disk-ului în scopul identificării folderelor și fișierelor mari despre care am vorbit pe site, dar fără îndoială este unul dintre cele mai bune utilitare de acest gen la care putem apela atunci când dorim să aflăm în ce scopuri este utilizat Hard Disk-ul sau SSD-ul calculatorului nostru.

TreeSize Free

Pentru efectuarea scanării Hard Disk-ului, descărcați programul și executați-l. Când acesta se va deschide, apăsați butonul Select Folder for scanning și alegeți în fereastra Windows Explorer ce se va deschide, folderul sau partiția pe care doriți ca programul să le analizeze.

Select Folder for scanning

Pe durata scanării, în funcție de ce anume ați ales să includă scanarea, e posibil ca programul să necesite și solicite permisiuni de administrare în scopul oferirii unor statistici mai exacte.

permisiunul de administrare TreeSize Free

Dacă doriți să-i acordați permisiuni de administrare (apropo, nu vă asumați niciun risc dacă faceți acest lucru), dați click pe Restart as administrator. De asemenea, dacă doriți ca programul să nu vă mai solicite permisiuni speciale la fiecare utilizare, puteți opta, dând click pe Always start as administrator, pentru acordarea acestora permanent.

În cazul în care nu doriți acordarea permisiunilor de care vă vorbeam mai sus, pur și simplu apăsați butonul Continue și așteptați afișarea rezultatelor analizei, dar țineți cont că, optând pentru această metodă de scanare, e posibil ca dimensiunea anumitor foldere și/sau fișiere de sistem să nu va fie estimată corect.

TreeSize Free, printre celelalte funcții pe care le pune la dispoziția utilizatorilor săi, include una foarte utilă atunci când un folder ocupă suspect de mult spațiu pe Hard Disk: Deschidere.

deschidere folder

Bine, „Deschidere” se va numi în cazul în care sistemul de operare al computerului în care este rulat a fost instalat pachetul de limba română, în caz contrar numele acestei opțiuni va fi „Open„.

TreeSize Free este disponibil și în  versiune portabilă, aceasta poate fi utilizată fără a necesita instalarea în calculator. Pentru descărcarea ei, după accesarea link-ului precedent, va trebui să selectați din listă opțiunea Zipped Executable.

6 Comentarii

 1. Salut Cristi,multumesc pentru tutorial…am si eu o problema ce nu tine cu articolul prezentat.Acum cateva zile am redeschis PC-ul si am obs ca iconitele mele de pe desktop nu mai sunt la fel…adica eu le-am setat sa fie mici,iar cand re-deschid pc-ul ele se fac mari…..cand am repozitionat la loc si dau refresh/f5 ele se duc toate in dreapta….nu inteleg de ce…e de la windows 10…am efectuat scanari cu malwarebytes…antivirsul meu…..nimic…….help :/ ???

 2. Moxin m-am documentat…..ce e drept este faptul ca nu am vazut daca e bug sau nu…pur si simplu am scris aceasta problema ceva de genu desktop icons auto arange windows 10 sau desktop icons problem they dont stay where i put them…..si toate site-uriule spun sa-mi reinstalez sistemul,am facut fara efect,sa scanez pc-ul….sa descarc Reicon……nimic ajutator…acum ce m-a interesat unele persoane mi-au spus ca este de la un update al windows-ului…acele persoane mi-au raspuns intr-o proportie de 30% sa fie adevarat…acum o sa vad,dar daca e tu ce imi rec…Cristi tu?

  1. Am sa ma documentez si eu despre aceasta situatie si in cazul in care gasesc ceva relevant am sa te anunt aici printr-un comentariu.
   Poti posta intrebarea ta si aici poate mai sunt persoane care s-au intalnit cu aceasta problema.
   Succes.

  2. Da, eu. Dimenziunea o setezi: click dreapta pe desktop » Vizualizare » Pictograme medii, de exemplu.
   Click dreapta pe desktop » Sortați după » debifează tot de acolo (pentru a nu se realinia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.