Programe de reparat conexiunea la Internet

Pierderea accesului la Internet sau experimentarea problemelor de conectivitate la rețea nu sunt plăcute în având în vedere că în ziua de astăzi un calculator fără acces la Internet e un simplu bibelou cu care puține din lucrurile pe care le făceai zi de zi mai poți face. Cauzele pentru care apar problemele de conectivitate sunt multe și foarte diversificate, așa că n-am să intru în detalii ci am să trec direct la subiectul care ne interesează: rezolvarea acestora.

Complete Internet Repair

Programul pe care îl puteți vedea în imaginea de mai sus este unul dintre cele mai complete pe care le avem la dispoziție în momentul în care observăm că sistemul nu se mai conectează la Internet chiar dacă, aparent, totul ar trebui să funcționeze fără probleme.

Pentru a repara problemele conexiunii la Internet rulăm Complete Internet Repair, selectăm caseta care considerăm că deține soluția, apoi facem click pe săgeata neagră din dreptul ei. În cazul în care dorim o resetare globală a tuturor caracteristicilor conexiunii, selectăm toate casetele existente apoi apăsăm butonul Go! din interfața generală a programului.

Download Internet Complete Repair

SG TCP Optimizer

SG TCP Optimizer este un alt program cu care putem repara problemele conexiunii pentru a recăpăta accesul la Internet. V-am mai vorbit despre el chiar la începutul anului spunându-vă că este unul dintre cele mai bune soluții de optimizare a conexiunii. Ei uite că-l putem folosi și la repararea conexiunii dacă problemele provin de la Winsock sau TCP/IP, resetând valorile acestora.

Download SG TCP Optimizer

Repair Winsock & DNS Cache

În cele mai multe cazuri problemele de conectivitate apar deoarece Winsock ori Cache-ul DNS nu sunt așa cum ar trebui să fie, iar cei de la Tweaking.com au creat un program care se ocupă de repararea acestora. De altfel, acesta este programul pe care îl am pe stick de ceva vreme și pe care îl rulez atunci când ajung în fața unui calculator ce refuză să se conecteze la Internet.

Download Repair Winsock & DNS Cache

Bineînțeles că nu sunt acestea singurele programe care ne ajută să rezolvăm problemele conexiunii la Internet, însă din punctul meu de vedere sunt cele mai importante. Totuși, în cazul în care niciunul dintre acestea nu v-au fost de ajutor, vă mai pun al dispoziție încă două:

6 Comentarii

 1. Daca nu mi se deschide pagina de start(home) atunci cand pornescu pc-ul inseamna ca am probleme la placa de baza? Mentionez ca am alt sistem de operare de cateva zile si cu cel vechi la fel se intampla.Iar pentru a mi se deschide trebuie sa dau stand-by si apoi pot umbla pe calculator.

   1. Mozilla Firefox folosesc.Scuzati,am vrut sa zic bara de start.Nu mi se selecteaza ,iar daca dau click e blocata,nu pot sa fac nimic,decat sa folosesc butonul windows.

     1. Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3
      System Manufacturer: 75D8U
      System Model: 775Dual-VSTA
      BIOS: Default System BIOS
      Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.40GHz (2 CPUs)
      Memory: 2048MB RAM
      Card name: NVIDIA GeForce 7300 LE
      Chip type: GeForce 7300 LE
      DAC type: Integrated RAMDAC
      Display Memory: 512.0 MB
      Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz
      Sound Devices- Description: Realtek HD Audio output
      Hard Disk Model: Maxtor 6L300R0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.