Schimbă automat fundalul ecranului de blocare (Lock Screen) a Widows 8

În Windows 7 nu există opțiuni pentru a personaliza ecranul de blocare (Lock screen) și din acest motiv, dacă doriți să schimbați acest fundal va trebui să utilizați o aplicație terță. În Windows 8 avem această opțiune, ea fiind inclusă în secțiunea Personalizare. Puteți alege orice imagine stocată în calculator. Spre deosebire de personalizarea desktop, Windows 8 Lock screen nu ne permite să setăm schimbarea automată a fundalului. Aici intervine Chameleon, un program pe care îl găsim tot în Windows Store, care ne oferă această posibilitate. Deci, prin combinația de taste Win+Q vom deschide Charm bar în secțiunea Search. Selectăm Store, scriem în bara de căutare Chameleon și apăsăm Enter:

Windows Store Chameleon

Selectăm programul, apoi îl instalăm. În scurt timp, după ce se va descărca îl vom avea la dispoziție în interfața Modern UI (ecranul Start). Interfața principală cred că nu are nevoie de o prezentare detailată, ne vom da seama imediat de posibilitățile pe care le avem.

Chameleon for Windows 8

Vom observa că pentru fiecare categorie avem imaginea zilei. În secțiunea Online pictures găsim imagini din diverse galerii precum cunoscutul National Geographic, galeria BingFlickr, dar avem și posibilitatea de a încărca imagini din propriul calculator.

Dacă doriți să setați Lock Screen pentru modificarea automată după o anumită perioadă de timp, faceți clic-dreapta oriunde în cadrul aplicației, iar în partea dreaptă-jos, alegeți timpul de schimbare:

Interval schimbare fundal

După alegerea intervalului la care fundalul va fi schimbat automat, apăsăm butonul Start pentru a lăsa aplicația să ruleze în background. În afară de aceste opțiuni, mai putem descărca orice imagine în calculator pentru a o folosi ca wallpaper, sau o putem partaja prin e-mail și SkyDrive.

Legat de imaginile din diversele galerii, atunci când vom selecta o imagine, la click-dreapta vom avea informațiile respective, specificate de autor. Pasionații de personalizare vor găsi programul destul de util. Bineînțeles, este compatibil cu toate versiunile de Windows 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.