SurDoc: 100GB spațiu de stocare online gratuit, pentru backup și sincronizare

Serviciile de stocare online răsar ca ciupercile după ploaie! Fiecare serviciu oferă aproximativ aceleași caracteristici, cu mici diferențe, limitări în funcție de planul ales și bineînțeles, spațiu de stocare. SurDoc, un astfel de serviciu ce oferă spațiu de stocare, backup și sincronizare gratuit online, oferă nu mai puțin de 100GB! Impresionant, nu?! Pentru a beneficia de acest spațiu, va trebui să vă creați un cont, fie cu datele de pe diverse rețele sociale, fie cu cele preferate.

1-SurDoc-signup

Veți primi imediat un mail pe care va trebui să confirmați contul și un link de download al aplicației pe care o veți instala pe desktop. În acest sens, SurDoc dispune de versiuni pentru Windows, Mac și Android.

Diferit de alte aplicații desktop ale altor servicii cloud, de exemplu Dropbox, SurDoc vă oferă posibilitatea de a stoca online nu numai fișiere și foldere, ci chiar o întreagă partiție sau tot hard disk-ul. Aplicația funcționează în genul unui program de backup online, realizând o copie fidelă a ceea ce veți indica în interfața sa. După selectarea elementelor dorite, în cazul meu, o întreagă partiție, click pe Apply, apoi pe Start Backup.

2-SurDoc-optiuni-backup

SurDoc va rula în fundal și, contrar așteptărilor mele, cu un consum mai mult decât rezonabil pentru un astfel de proces, aproximativ 60-70MB RAM, iar CPU=0-0,1%. Procesul de backup va dura în funcție de dimensiunea datelor, proces pe care îl puteți scurta folosind filtrarea conținutului în funcție de tipurile de fișiere. Trebuie precizat că SurDoc pune accent pe intimitatea utilizatorului, utilizând criptarea SSL la nivel militar.

3-SurDoc-creare-filtre-backup

Secțiunile Restore și Sync, așa cum bănuiți, oferă posibilitatea alegerii locației de restaurare și opțiunile referitoare la conținutul existent, respectiv locația folderului de sincronizare în cloud. În ambele secțiuni, locațiile implicite de restaurare, respectiv sincronizare, sunt în folderul Documents al utilizatorului. Bineînțeles, ambele locații se pot schimba oriunde.

Singurul punct în minus, după părerea mea, este acela că, nu putem obține un link direct pentru partajarea unui fișier, în interfața aplicației. Acest lucru este posibil doar în pagina web a contului personal. În concluzie, SurDoc este o soluție excelentă de stocare online a tot ceea ce avem mai de preț în calculator, cu un spațiu mai mult decât generos.

16 Comentarii

 1. Partea mai putin buna e ca cei 100 Gb sunt valabili numai 1 an. Serviciul oferind 10 Gb de stocare permanent. Mai bine de acum cloud.mail.ru care ofera 1Tb pe viata.

 2. ***daca vreti moca spatiu de depozitare de 1Tb, care creste in fiecare zi cu 1Gb.faceti un cont pe:
  https://yunio.com/ ***

  Yunio e varză , l-am testat acum şi e praf. Oferă el 1 TB dar viteza de upload/download e de toată jena. am urcat ceva de vreo 15 mb apoi am dat download şi abia dacă atingea 20-3 kb, să nu mai vorbesc de clientu pentru windows care se lua cu maxim 10 kb.

  Alte recomandări mai aveţi ? că până acum Adrive mi se pare cel mai bun.

  1. Am avut și eu Yunio, însă, nici pe departe nu era așa cum spui tu, era destul de decentă. Trebuie să ți cont și de lățimea de bandă pe care ți-o oferă ISP-ul. În altă ordine de idei, trebuie să faci diferența între Kb și KB. Una este viteza exprimată în Kb (Kilobits), oferită de ISP, alta este cea din managerul de download pe care îl folosești, exprimată în KB (Kilobytes). Din punct de vedere aritmetic, diferența e mare!

    1. Păi, eu ce spuneam, „lățimea de bandă pe care ți-o oferă ISP-ul”!!! Pe românește, „ce îți dă pe țeavă”!!! Păi, dacă tu crezi că 1,6MB/s este viteză mare, ce să mai zic eu…uneori ating 12MB/s!!! De regula, din 8-10MB/s nu iese. Deci, lățimea ta de bandă este cauza, clar. Și până la coadă, e părerea ta în legătură cu Yunio, nimeni nu te obligă să-l folosești!

     1. n-are nicio treabă ISP-ul meu,lăţimea mea de bandă e bună aşa cum e, zona unde locuiesc nu-mi oferă fibră şi mă descurc cu adsl momentan .Totuşi explică-mi şi mie de ce de pe torente şi alte siteuri de cloud descarc tot timpu, constant, cu viteza maximă de 1.6 mb/sec şi numai după Yunio iau cu 20 kb? De ce nu spui că lăţimea lor de bandă este cauza ?
      Şi da , până la urmă şi la coadă este numai părerea mea!
      Uite aici un speedtest:
      http://www.speedtest.net/result/3238245466.png

 3. Box.com ofera 50GB pe viata celor care instaleaza aplicatia din AppStore. Asta inseamna ca trebuie sa aveti un produs Apple. Promotia nu stiu cat timp este valabila, dar incercati doar! Box.com e destul de bun il folosesc de mult timp in paralel cu faimosul Dropbox.

 4. Weyiun da 10 Tb, e in chineza dar simbolurile sunt aceleași. Cam lent si nu accepta filme, dar le faci .rar si le ia. In medie cam 100Mb sec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.