WinLaunch: alternativă Windows pentru Launchpad-ul sistemelor de operare OS X

Cei care utilizează sau au avut ocazia să butoneze un sistem de operare OS X cunosc caracteristica Launchpad a acestora și știu cât de simplu pot fi lansate programele prin intermediul sau. Deși în Windows dispunem de ceva asemănător, anume Quick Launch, o bară de lansare rapidă a aplicațiilor fixată pe Taskbar, aceasta nu este atât de funcțională ca cea din OS X, așa că cineva s-a gândit că WinLaunch, o alternativă similară caracteristicii din OS X ar prinde bine utilizatorilor sistemelor de operare create de Microsoft.

WinLaunch - Launchpad in Windows

WinLaunch este un program gratuit, portabil, conceput pentru a vă oferi un Launchpad ușor de utilizat și configurabil, similar cu cel din OS X Lion, acesta permițând accesarea rapidă a programelor preferate dintr-un singur loc.

După lansare, veți avea o fereastră cu mai multe informații de utilizare a programului, pe care vi le recomand a le citi cu atenție. Mai departe, alegeți modul de rulare optimizată preferat. WinLaunch se poate fixa în Taskbar pentru un acces rapid la comenzile acestuia. Pentru a adăuga programele preferate pentru lansare rapidă, apăsați tasta F, apoi cu drag&drop aveți posibilitatea de a adăuga în fereastra neagră orice program, din orice locație.

Pentru o experiență cât mai plăcută și totodată utilă, este recomandată activarea unui „hot-corner”, loc de unde WinLaunch se poate lansa instantaneu. Această opțiune se poate găsi în secțiunea Settings, în interfața programului lansat în modul ecran complet, alături de alte opțiuni de personalizare după bunul plac al fiecărui utilizator. De asemenea, pentru un aspect similar cel al Launchpad din OS X, selectați și caseta „Fill entire screen„, în caz contrar scurtăturile aplicațiilor nu vor fi afișate pe ecranul complet, ci într-o fereastră independentă:

Personalizare WinLaunch

WinLaunch este dotat cu comenzi optimizate pentru ecrane touchscreen si tablete, complet personalizabil. Mai mult, programul are suport multi-monitor și este compatibil cu Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și 8.1, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit.

Download WinLaunch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.