10 motive pentru a cumpăra un laptop

Dacă vreți să-ți cumperi un calculator nou, îți recomand să-ți cumperi un laptop, iar pentru a te convinge să-mi urmezi sfatul îți voi da 10 motive să o faci. De ce fac asta?!? Fiindcă sunt ferm convins că un laptop este o alegere mai potrivită decât un sistem desktop!

de ce sa-ti cumperi un laptop

A trecut de mult vremea în care, dacă voiai portabilitate, alegeau un laptop, iar dacă voiai performanță, alegeai un sistem desktop. Actualmente, caracteristicile hardware ale laptop-urilor coincid cu cele ale sistemului desktop, motiv pentru care performanța nu mai trebuie luată în calcul la alegerea calculatorului potrivit. În plus, achiziționând un laptop, beneficiezi de următoarele avantaje:

  • E mic și ușor, așa că îl poți lua cu tine în concedii și vacanțe. Ai nevoie doar de o geantă care, în unele cazuri, îți este oferită gratuit la achiziționarea laptop-ului.
  • Poți să-l folosești stând în fotoliu sau în pat, în dormitor sau în sufragerie. Dacă cineva te deranjează sau deranjezi tu pe altcineva, îl iei și pleci în altă cameră.
  • Poți oricând să-i conectezi un monitor o tastatură și un mouse pentru a-l folosi pe post de unitate centrală. Astfel, acasă vei avea un sistem desktop, iar în deplasări un laptop, fără a fi nevoit să le cumperi pe amândouă.
  • Este foarte silențios! Zgomotul produs de un laptop nu se poate compara cu cel produs de un sistem desktop. Acesta, în majoritatea cazurilor dispune de un singur ventilator, iar dacă ai nevoie de o răcire mai bună, îi cumperi o bază de răcire pe care o poți folosi doar atunci când ai nevoie de ea.
  • Are un consum de energie mai redus. În plus, dacă se ia curentul, poți continua să lucrezi la el în limita autonomiei oferită de propriul acumulator.
  • Este elegant și nu ocupă mult spațiu. Pentru un sistem desktop ai nevoie de un birou special, laptopul îl poți folosi și pe o masă oarecare.
  • Îl poți conecta la televizor fără a-ți face griji pentru lungimea cablului, locația biroului, etc. Îl așezi pe un scaun lângă TV și vezi filmele tale „like a boss” :)
  • Atunci când se defectează, nu ai nevoie de căruciorul de butelii pentru a-l duce la service. L-au pus în geantă și-ai plecat cu el.
  • Nu e un aspirator de praf! Unitatea centrală a unui sistem desktop se află aproape de podea. Din această cauză, unitatea va aspira tot praful aflat prin preajmă. Laptop-ul, folosindu-l mai mult pe mese ori suporturi speciale, nu are problema aceasta.
  • Poți să-i faci upgrade fără a-i pierde garanția! Majoritatea fabricanților de laptop-uri admit înlocuirea memoriei RAM și a Hard Disk-ului. Într-un sistem desktop, dacă vrei mai multă memorie RAM sau un Hard Disk mai încăpător, vei pierde garanția deoarece va trebui să rupi sigiliul care ține capacul lateral lipit de structura metalică.

Iată așadar 10 motive pentru care ar trebui să-ți cumperi un laptop. Acum depinde doar de tine ce vei alege…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.