26 de programe portabile pentru mentenanta completă a calculatorului tău

În legătură cu mentenanța și optimizarea calculatorulu s-au scris poate mii de pagini virtuale până acum și se vor mai scrie multe și de acum înainte. În mod sigur, fiecare are programul său preferat, însă vă propun să încercați și altceva, poate vă schimbați preferințele.

Este vorba de IObit Toolbox, un program portabil, gratuit, cu nume predestinat, fiind un pachet de 20 de aplicații , toate reprezentând instrumente de curățare și optimizare a calculatorului.

programe de mentenanta a calculatorului

Interfața principală, destul de elegantă de altfel, este împărțită în cinci categorii: Clean, Optimize, Repair, Security și Control. Așa cum se poate observa, prima categorie se ocupă cu ștergerea intrărilor invalide, redundante din registrul Windows, istoricul navigării pe Internet, cu analiza spațiului pe disc, plus două utilitare: un dezinstalator propriu și un shredder (tocător) de fișiere. Acesta este dotat cu mai mulți algoritmi de distrugere, inclusiv DoD american 22-M Standard și Gutmann, datele astfel șterse fiind irecuperabile.

În categoria optimizării găsim cele mai importante module care printr-o funcționalitate defectuoasă pot afecta în mod dramatic performanțele calculatorului. Fiecare modul în parte este conceput pentru optimizarea unei anumite caracteristici, inclusiv un program de defragmentare a hard dsik-ului, necesar mai ales în cazul unei activități intense la calculator.

modulul de optimizare

Celelalte categorii, Repair, Security și Control oferă posibilitatea de a repara diferite puncte critice ale sistemului de operare, ale părții software, verificarea discului, precum și posibilitatea recuperării fișierelor eliminate după golirea coșului de gunoi, Recycle Bin.

modulul control

Toate aceste caracteristici fac din IObit Toolbox o veritabilă trusă de scule ce nu ar trebui să lipsească din calculator sau de pe stick-ul USB. Cu toate că majoritatea uneltelor sunt destul de avansate, fiecare modul are asistentul propriu care ghidează utilizatorul în executarea sarcinii respectve, făcându-l astfel accesibil și celor fără experiență.

În cazul în care doriți o experiență completă, dar și mai complexă, programul vă recomandă suita Advanced SystemCare Free, care poate automatiza întregul proces de mentenanță și optimizare a sistemului de operare. Dacă doriți să citiți articolul despre această suită, o puteți face aici.

Download

8 Comentarii

  1. Si care este mai bun din punctul tau de vedere?
    IObit Toolbox sau TuneUp Utilities?
    Dupa mine as alege IObit Toolbox!
    Care e parera ta??

  2. Eu folosesc tune up utilites 2011 licentiat si nu ma dezamagit niciodata.Daca ii mai baga astia si funtia de facut ciorba pot sa spun ca are de toate.nustiu daca am voie sa spun asta aici:
    „Mi-am achizitionat programul din Spania si mi-a dat nu una ci doua licente, si cd original daca doreste cineva poate facem un schimb cu o licenta de advanced system care”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.