Ghid de optimizare și configurare Windows cu Advanced System Care Free 6 (Prima parte)

După ce instalăm un sistem de operare, indiferent de versiunea lui, trebuie să ne ocupăm și de întreținerea și optimizarea sa. Putem face asta manual sau cu ajutorul unor programe care permit automatizarea procedurilor de întreținere și optimizare  De asemenea programe nu ducem lipsă, se găsesc foarte multe pe Internet, fiecare având caracteristicile sale. Dar noi vrem să fie gratuit și cât mai performant. Un astfel de program este Advanced System Care Free, care prin performanțele sale se poate compara cu vestitul TuneUp Utilities.

Advanced SystemCare Free

Advanced SystemCare Free are o abordare simplă, cu un singur click putem proteja, repara și optimiza calculatorul. Programul, premiat de altfel, este un instrument “must-have” pentru calculatorul fiecăruia. Este ușor de utilizat de către orice utilizator, chiar și de un începător, iar noua soluție One-Click oferă confortul maxim pentru a efectua optimizarea și întreținerea globală a calculatorului prin apăsarea unui singur buton.

Creează un mediu online mai sigur, prin detectarea site-urilor riscante și alte amenințări care ar putea dăuna calculatorului. Oferă o experiență mai fluidă de conectare prin accelerarea descărcărilor, navigare web, video online și jocuri, de până la 300% mai rapidă. Există posibilitatea de Scanare disc și optimizare rapidă prin organizarea datelor de pe disc pentru asigurarea unei maxime performanțe. Detectează și analizează sistemul de securitate din Windows. Scanează și elimină programele Spyware  adware și hijackers, având o bază de date actualizată în permanență. Tehnologia ActiveBoost care rulează în mod activ în fundal, gestionează inteligent resursele de sistem în timp real, detectează în mod constant resurse inactive și optimizează utilizarea procesorului (CPU) și memoriei RAM.

Advanced SystemCare

Interfața nouă a fost concepută pentru a simplifica utilizarea programului. Instalarea nu pune nicio problemă, este tipică, ba mai mult ne va instala și IObit Uninstaller, un instrument foarte util la dezinstalarea controlată a programelor și de care ne vom ocupa în cursul prezentării.

Advanced SystemCare Free: Trusa de unelte

După ce vom da un click pe Am înțeles, nu rămâne decât să apăsăm butonul Scanează. În continuare programul ne va scana sistemul de operare urmărind punctele planificate afișate în partea stângă. Desigur, putem deselecta anumite puncte, dar nu vă recomand.

Advanced SystemCare Free: Scanare sistem

În bara superioară a interfeței principale avem opțiunile de navigare prin caracteristicile de întreținere, adică modul Simplu sau modul Expert. În modul Expert, deci pentru cei mai experimentați, avem posibilitatea de a alege sarcinile de îndeplinit ale programului. Nu este nevoie să intervenim, opțiunile predefinite sunt foarte bine organizate, îndeplinindu-și cu succes rolurile.

Advanced SystemCare Fre: Eliminare malware

Scanarea va dura mai mult sau mai puțin timp în funcție de configurația hardware și software a calculatorului. Putem selecta să repare automat defecțiunile găsite, fără a fi nevoie de intervenția noastră. În cadrul secțiunii Setări Rapide vom fi invitați să facem upgrade la versiunea comercială dacă dorim caracteristici suplimentare.

Advanced SystemCare Free: Trusă de unelte

După încheierea prime etape de  întreținere și optimizare, în bara superioară avem Trusa de Unelte, adică toate sub-modulele cu care este înzestrat Advanced System Care. Uneltele în dreptul cărora există specificația PRO sunt valabile doar în versiunea comercială. După cum vedeți în imagine, avem unelte destul de multe. Pentru a nu vă răpi dintr-un foc prea mult din prețiosul timp, voi încheia această primă parte urmând să revin cu continuarea. Am să vă las linkul de download cu mențiunea că Advanced System Care FREE 6 poate fi rulat în toate sistemele de operare Windows, de la versiunea 2000 până la Windows 8, atât pe arhitectura de 32 biți, cât și pe 64 biți. Tot ce aveți de făcut este să instalați programul și să rămâneți cu ochii pe blog deoarece în partea a doua vom detalia posibilitățile Trusei de Unelte.

Download Advanced SystemCare Free

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.