A fost odata un browser…

A fost odata un browser care nu era compatibil cu standardele Web insa din datorita puterii tatalui sau, a ajuns sa fie folosit in 67% din calculatoatoarele de pe planeta Terra. Atunci, au inceput sa apara fel si fel de pretendenti mai siguri, mai compatibili, mai rapizi si mai atractivi. Odata cu sosirea primului rival, browserul nostru a inceput sa se impiedice si sa cada tot mai des. Si a cazut, si a tot cazut si continua sa cada pe zi ce trece tot mai mult.

Acum si-a facut schimbare de look si-si zice 9, dar noua nu ne place ca face mai multe figuri ca Michael Jackson, e tot lent si incompatibil, si tot asa. Probabil si din aceasta cauza in tara imparatului Mashable s-a aflat ca browserul nostru nu mai este folosit nici macar de 50% din calculatoarele actuale:

Browsere

Dar el nu este suparat ! Tatal sau e convins ca este „cool” si ca sa-i dovedeasca asta i-a dat un downoad manager asa cum au concurenti sai, ba chiar i-a dat si-un buton mare cat istoria romanilor, mai mare decat a lui Firefox fiindca tatal sau este convins ca in ziua de azi, marimea conteaza, nestiind ca de fapt era vorba de creierul care-l creeaza si de numarul de persoane care cer o schimbare.

Dar de curand, tatal sau i-a facut o petrecere de neuitat. Nu este el de vina ca toti cei ce l-au pus la incercare, dupa petrecere, dezamagiti de experienta au fost de parere ca tatal sau s-a grabit prea tare, s-a grabit la fel de mult cum a facut atunci cand i-a prezentat una din casele in care browserul nostru si alte cateva milioane de frati ai lui, nu se simteau prea bine. Acum, nici noua vila botezata „Windows 7” nu mai este capabila sa-i ofere protectia pe care candva, numai tatal sau stia sa i-o ofere.

A fost odata un browser ce se numea Internet Explorer… un browser ce nu se adapta cerintelor, un browser care pe zi ce trece devine tot mai mic lasand loc rivalilor sai, Firefox, Chrome si Opera; browsere cu adevarat serioase ce si-au castigat simpatia dovedind ca sunt mai bune, mai sexy si mai virile decat el. Browsere care au penetrat piata incet dar sigur, castigandu-si respectul dovedind ca-l merita…

  Via Mashable

6 Comentarii

 1. Mda.
  Sunt de 1000 de ori mai multumit de IE8 decat de plasticariile firefox sau chrome.
  Totul tine de marketing , de reclama si securitate.
  Sunt dezamagit de ce scriu Mashable.

  1. Si in consecinta de ce scriu eu, da na, ma bucur ca avem si persoane pro Internet Explorer. Personal am avut experiente prea neplacute cu IE, si adevarul e ca nu mi-am batut capul sa-i rezolv problemele ca saream din una in alta mai mereu. Repet (in cazul meu, nu stiu altii).

  1. corect! unu’ „ie” bun pentru unu’, altu’ „ie” bun pentru „altu”. Eu m-am obisnuit cu Firefox chiar daca pentru YouTube, Vimeo si alte sit-uri de video prefer Chrome fiindca mi se pare ca vulpea e cam lenta. De Opera nu pot spune prea multe fiindca niciodata nu mi-a placut. Nu ma intreba de ce ca n-am nici idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.