Mi-au furat laptopul, cum il localizez ?!?

Informația e principalul bun care se pierde odată cu furtul laptopului, și când spun informație mă refer la documente (contracte, facturi, statistici, portofoliu clienți, email-urile, dacă se folosea Outlook sau orice alt client de email, etc). În majoritatea cazurilor, aceste date vitale continuității afacerii noastre nu sunt deloc utile hoțului sau noului proprietar (dacă hoțul a reușit să-l vândă rapid), acesta recurgând la ștergerea lor în majoritatea cazurilor. Prin urmare, este important ca recuperarea laptop-ului care ne-a fost furat să se realizeze cât mai curând posibil, înainte ca acesta să fie formatat și datele aflate în Hard Disk-ul său să fie pierdute pentru totdeauna.

Cum ne ajută Prey să recuperăm laptopul furat:


Prey Configurator: crearea unui cont nou

Prey, unul dintre cele mai eficiente servicii în localizarea laptopului sau smartphone-ului furat, atunci când este declanșat, va aștepta ca dispozitivul să fie conectat la Internet și, conform setărilor realizate de proprietar la configurarea serviciului, îl va înștiința pe acesta de adresa IP ori adresele IP de la care dispozitivul s-a conectat după ce a fost furat. De asemenea, va realiza persoanei ce se află în fața laptop-ului o fotografie cu webcam-ul incorporat, va realiza și trimite prin email, la adresa configurată în contul Pray, capturi ecran cu activitatea web a noului posesor.

Panoul de control al Prey:


Pe lângă clientul desktop, adică aplicația ce trebuie instalată în laptop pentru urmărirea acestuia în cazul furtului, serviciul ne pune la dispoziție un panoul de control online. În acesta, după cum puteți observa și în captura ecran de mai jos, putem seta caracteristicile activate în cazul furtului:

Prey: panoul de control online

Atunci când laptopul ne este furat —să sperăm că nu va fi niciodată cazul— ne autentificăm în contul Prey accesând panel.preyproject.com, folosind datele de autentificare utilizate la crearea contului (adică cele declarate atunci când am instalat aplicația), activăm caracteristicile de urmărire pe care dorim să le folosim, apoi comutăm întreruptorul serviciului pe Missing:

Prey: activare alarmă

Dacă avem norocul hoțul sau noul proprietar vor conecta laptopul la Internet înainte să-i formateze Hard Disk-ul, aplicația desktop a serviciului Prey va primi comenzile de urmărire și va începe să ne transmită date referitoare la noua locație a dispozitivului.

Bineînțeles, pentru ca serviciul să funcționeze, e important să aveți aplicația în permanență instalată în calculator și configurată să ruleze odată cu sistemul de operare, iar asta deoarece niciodată nu veți ști din timp când urmează să se întâmple nenorocirea.

Download Prey

15 Comentarii

 1. Salut, e intradevar util . Stii ceva despre tv cu plasma daca au vreun sistem antifurt ca tocmai mi sa furat si era nou,marca Lg,nu am gasit pe net nimic despre asta.Mersi.

 2. e bun programul si functioneaza dar localizarea prin google maps lasa de dorit.cel putin in cazul meu. am primit o locatie aflata la 3-4 km distanta de locul real

 3. eu am parola pe windows si bineinteles ca nu va ajunge sa se conecteze la internet deoarece nu va trece de parola si astfel va da format hdd-ului. deci aceste softuri sunt cam nefolositoare.

  1. S-o crezi tu!!! De orice parolă Windows se poate trece în 5 minute fără să formatezi hdd. Am făcut vreo trei articole referitoare la asta. Așa că acele softuri sunt valabile…

 4. Salut, am folosit programu asta lam testat dar nu a facut nimic pentru a imi localiza laptopul, daca aveti un tutorial video despre cum faceti asta ca proba ar fi bine la mine nu a functionat sau poate trebuie sa le dau 5 $ lunar sa pot folosi serviciu asta eu nu imi permit am destule costuri nu imi mai trebuie inca una.

  1. Salut.
   Sunt si alte alternative la acest program dar cam la tot ce este pe piata este necesar sa cotizezi.
   Iar daca programul este dezinstalat din computerul gazda nu te astepta ca facilitatile oferite de el sa fie in continuare active.
   De asemenea asteapta-te la limitari in versiunea gratuita fata de cea cu plata.
   Nu stii cum este cu adevarat pana nu testezi macar o singura data si versiunea cu plata.

 5. Buna seara,am o problema am cumparat un laptop Dell latitude 5500 si am uitat ghiozdanul cu laptop cu actele lui si cu factura in autobuz.Nu am apucat sa il pornesc pentru ca nici nu am ajuns acasa cu el.Am vreo sansa sa il mai gasesc?

  1. Vânzătorul are copia facturii, acolo ar trebui să apară numărul de serie, cu o astfel de copie faci plângere la poliție.
   Totuși, vorbește cu compania de transport, poate l-a găsit cineva și i l-a dat șoferului.

  2. Buna. Am avut aproape aceeași problema ça tine. Poti sa imi spui te rog daca ai rezolvat ceva? Nici eu nu am reusit sa il pornesc si l-am pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.