Actualizeaza toate programele instalate in calculator „dintr-un foc”

Un calculator fara aplicatii, ar fi inca un obiect decorativ in plus asezat pe frumosul nostru birou. Si de instalat instalam, tot ce prindem. Ca deh, „nu se stie niciodata”… Totusi, in afara de faptul ca performanta sistemului scade cu aproape fiecare instalare, aceasta poate fi afectata si de utilizarea versiunilor vechi a aplicatiilor pe care le rulam zilnic.

Pai si atunci, ce facem ? Cautam zilnic actualizari pentru fiecare aplicatie din calculator ?!? Ar o nebunie !

Mda, ar fi o solutie insa fara nici un fel de indoieli, nu cea mai buna. Exista programe precum Update Checker care scaneaza calculatorul in cautarea aplicatiilor instalate, pentru ca mai apoi sa ne ofere o lista cu actualizarile disponibile si un buton cu care sa putem actualiza automat aplicatiile vechi din calculator.

Actualizeaza toate programele instalate in calculator “dintr-un foc”

Update Checker este un program gratuit ce dispune de o versiune portabila, care face tot ceea ce ti-am spus mai devreme: scaneaza calculatorul si ne afiseaza o lista cu toate aplicatiile ce dispun de o versiune mai noua.

Din pacate, programul recunoaste chiar toate aplicatiile existente, insa este un expert in detectarea celor cat de cat cunoscute.

Update Checker functioneaza in felul urmator: la rulare, fara a ne cere sa intervenim, scaneaza calculatorul apoi deschide o pagina Web in care ne afiseaza o lista ce contine toate actualizarile disponibile. Lista este impartita in doua categorii:

  • Partea superioara: versiuni finale, stabile
  • Partea inferioara: versiuni beta

Un singur click pe aplicatia ce vrem sa o actualizam este suficient pentru a-i descarca si instala actualizarile.

E important sa dispunem de ultima versiune a aplicatiilor ?!?

Nu, nu e important. E foarte important ! Chiar daca in unele cazuri noile versiuni contin functii si caracteristici inovatoare, majoritatea „sufera” si modificari capabile sa imbunatateasca integrarea acestora in sistemul de operare si in consecinta, cresterea performantei.

Deci, pentru a nu va mai ameti aiurea: da, este foarte important ca programele instalate in calculator sa fie la ultima versiune publicata de fabricant.

  Link | Download Update Checker | Website

6 Comentarii

  1. Nene esti pe felie ,dar ce te faci daca un utilizator instaleaza toate programele din tutoriale ? …mai bine cumpar o carpeta cu Rapirea din Serai sau Cina Cea de Taina cu Lupi …sau pe mileul de pe televizor asez un veritabil peste din sticla …in rest e bine …

    1. Cand intrii intr-un magazin cumperi tot ce-ti prezinta vanzatorul ?!? Nu! Cumperi doar ce ai nevoie si-ti place… Dar daca vanzatorul nu ti-ar prezenta nimic si nici pe rafturi n-ai putea vedea nimic ? Ai putea sa gasesti ce-ti place ? Nu, corect! Nu vezi, nu cunosti, nu gasesti… In consecinta, ceea ce spui nu are logica… Eu prezint aplicatii diverse pentru a ajuta alte persoane sa le gaseasca atunci cand au -ori cred ca au- nevoie de ele. N-am spus nimanui sa instaleze toate aplicatiile prezentate pe blog…

  2. SALUT … sper sa functioneze … ca daca nu vin la tine sa-mi configurezi S.O :)… nu de alta dar nu am toate soft-urile instalate printr-o ” metoda-ortodoxa ” :)) Ms

  3. te rog ajuta-ma, nu gasesc un program gratuit care sa ma ajute sa aibe o functionare buna a pc-lui. pc-ul meu merge dezastruos si am luat un program care mi-a scanat 3400 de erori insa trebuie sa il cumpar pentru a le putea repara. nici web-ul nu merge nici nimic, de multe ori imi afiseaza un conflict de adrese ip si sincer habar nu am unde sa ma duc sa refac ceva. am instalat un windows 7 ultimate pe cale neortodoxa si totusi cred ca se poate face ceva. folosesc un net pe baza de stik de 5 gb care dupa ce se consuma, calculatorul merge incet. nu asta ar fi problema ci toate erorile aparute si care imi ingreuneaza enorm de mult buna functionare a pc-lui. multumesc anticipat. cu stima, Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.