Află starea securității calculatorului tău în timp real cu OPSWAT Security Score

Cred că fiecare utilizator are instalat în sistem un program antivirus sau o suită de securitate. Sau, adițional, un soft anti-malware pe lângă cel antivirus. Desigur, nu trebuie să fim paranoici, dar teama de o infectare ne face să fim precauți. Ca o paranteză, se spune că cel mai eficace antivirus este cel din fața monitorului, adică utilizatorul însuși. Dacă ne știm “cuminți”, adică nu dăm click pe orice link, nu deschidem orice atașament primit prin e-mail, putem sta liniștiți chiar fără program antivirus. Dar nu întotdeauna este așa, curiozitatea ne “împinge” și către locații de pe Internet nu tocmai ortodoxe. OPSWAT Security Score, adică programul portabil și gratuit pe care am să vi-l prezint mai jos ne oferă posibilitatea evaluării securității calculatorului.

OPSWAT

După ce deschidem programul și apăsăm pe Start va începe analiza propriu-zisă la finalul căreia primim scorul, adică gradul general al securității calculatorului precum și al fiecărui modul în parte.

Rezultat analiza de securitate a PC-ului

Dând click pe fiecare modul în parte, vom afla statusul fiecăruia plus informații sau recomandări pentru îmbunătățirea securității (semnul “i” în dreptul fiecărei constatări).

Informații modul

La finalizarea fiecărei analize, dacă dorim să facem acest lucru, îi putem salva rezumatul într-un fișier log dând click pe Export Log din marginea inferioară a interfeței programului.

Download OPSWAT

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.