O alternativă gratuită la Deep Freeze: ToolWiz Time Freeze

Unul dintre cele mai bune programe pentru „înghețarea” calculatorului, adică menținerea Windows-ului, a programelor și fișierelor la un anumit stadiu, este Deep Freeze, un program dezvoltat de Faronics, a cărui cost este de aproape 50€. Nu știu să vă spun dacă programul merită acești bani, tot ce știu e că pentru necesitățile mele nu este justificată achiziționarea sa.

În ceea ce mă privește, pentru a menține sistemul la anumit stadiu înainte de a testa un program nou, dacă nu am suficientă încredere în programul respectiv, folosesc ToolWiz Time Freeze, un program gratuit care face cam același lucru pe care-l face și Deep Freeze.

ToolWiz Time Freeze

ToolWiz Time Freeze este dezvoltat de Toolwiz Software, creatorul mai multor programe despre care v-am vorbit, primele două dintre acestea care îmi vin în minte, foarte bune de altfel, fiind ToolWiz Game Boost, programul care optimizează sistemul pentru jocuri, și ToolWiz Care, un bun instrument de curățare, optimizare și configurare a sistemelor de operare Windows.

Pe durata instalării ToolWiz Time Freeze vă va permite să configurați dimensiunea cache-ului, să activați înghețarea sistemului în permanență pentru partiția C (partiția de sistem), să dezactivați înghețarea atunci când Windows este utilizat în Safe mode, dar și să setați o parolă de acces la panoul său de control, opțiune interesantă pentru cei care nu doresc ca alți utilizatori să poată activa modul Time Freeze (înghețarea sistemului) sau închide programul.

configurare ToolWiz Time Freeze la instalare

După configurarea inițială programul vă va cere să reporniți sistemul. După restart, acesta va porni odată cu sistemul de operare și va afișa în bara de activități o scurtătură din care veți putea avea acces la panoul său de control, veți putea activa sau dezactiva modul Time Freeze.

Start Time Freeze

Activarea modului Time Freeze, acțiune care va bloca sistemul la stadiul actual, poate fi efectuată din mers, adică fără a fi necesară repornirea computerului. Totuși, înainte de activarea sa ToolWiz Time Freeze vă va recomanda să închideți toate programele care rulează în acel moment, altfel nu vă va putea garanta că modificările efectuate în acestea vor fi anulate la dezactivarea sa.

În schimb, dezactivarea profilului Time Freeze se poate face doar din interfața programului și, pentru ca modificările efectuate în timp ce acesta a fost activat să fie eliminate, este necesară repornirea calculatorului, acțiune solicitată inclusiv de program.

dezactivare time freeze

În concluzie, dacă tot ce doriți e să vă protejați fișierele, sistemul de operare și programele în timp ce lăsați computerul pe mâna copiilor ori a persoanelor atehnice ori în care nu aveți toată încrederea de pe pământ, ToolWiz Time Freeze este o opțiune de care merită să țineți cont. De asemenea, vă poate scuti de neplăceri și dacă-l activați înainte de a testa programe sau setări ce pot afecta ori periclita buna funcționare a sistemului.

Download

2 Comentarii

  1. Salut! De multa vreme folosesc TOOLWIZTIMEFREEZE si sunt foarte multumit. Datorita lui imi permit sa nu am nici un program antivirus activat. Motivul este simplu virusii vor sa ajunga pe partitia C: Este drept este putin incomod sa instalez un program nou din cauza ca intii trebuie sa-l decuplez si dupa instalare sa-l cuplez din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *