Cele mai bune programe pentru email, pentru a fi folosite acasă ori la birou (2015)

Nu o singură dată am fost întrebat, de prieteni sau clienți, care sunt în opinia mea cele mai bune programe pentru email pe care le recomand utilizatorilor de Windows, de aici ideea de a publica un articol în care să vă fac cunoscute și vouă preferatele mele din această categorie.

Cele mai bune programe de email

Lista de mai jos nu reprezintă un clasament, ea reunește pur și simplu cele mai bune programe care, în opinia mea, simplifică gestionarea unuia sau mai multor conturi de email, redactarea, citirea, primirea și trimiterea email-urilor.

Nu am un preferat anume chiar dacă în momentul de față folosesc Mailbird Pro și, mai mult ca sigur, în următoarele săptămâni locul său va fi luat de altul din simplul motiv că testatul de programe noi e una dintre pasiunile mele.

Toate sunt bune și oricare dintre ele s-ar putea dovedi soluția pe care a-ți căutat-o, așadar nu ezitați să le dați o șansă celor pe care nu le-ați cunoscut sau testat până în momentul de față!

Inky


inkyInky, spre diferență de clienții de email cu care ne-am obișnuit deja, nu ne va cere să configurăm manual parametri IMAP sau POP pentru a ne permite accesul la mesajele noastre pe pe Hotmail, Yahoo! Mail sau Gmail, devenind astfel soluția perfectă pentru cei care n-au auzit niciodată de așa ceva. În ceea ce privește interfața, aceasta este una elegantă, minimalistă și suficient de intuitivă pentru a nu avea nevoie de vreun manual care să ne descrie acțiunile realizate de butoanele disponibile. Mai multe detalii despre Inky găsiți aici.

Mailbird


mailbirdMailbird este, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai buni clienți de email pentru Windows, dintre cele cu care am avut de-a face până la momentul de față. Îmi place, de ce să nu recunosc, mai ales datorită aspectului și a consumului redus de resurse. După cum vă spuneam și în rândurile de mai sus, actualmente plătesc abonamentul anual pentru a nu vedea reclame și putea gestiona cu el mai mult de 3 conturi de email. Între el și Inky n-aș putea alege, iar faptul că acum folosesc Mailbird e doar o simplă coincidență.

Chiar dacă este unul dintre preferatele mele, dar chiar și așa nu-i perfect; dezvoltatorii săi ar trebui să găsească soluții mai simple, de exemplu, pentru a arhiva, șterge sau filtra mesajele. Mai multe detalii despre Mailbird găsiți aici.

FossaMail


FossaMailFossaMail este un fork al Thunderbird, unul dintre cele mai cunoscute programe gratuite pentru gestionarea email-urilor, dezvoltat de către programatorii Pale Moon, o versiune optimizată a Internet Browserului Mozilla Firefox. Deși seamănă leit cu Thunderbird, FossaMail este mult mai rapid și are un consum mai redus de resurse.

Este compatibil cu toate versiunile șistemului de operare Windows și, asemeni Pale Moon, dispune de versiuni pentru platformele de 32 și 64 de biți. Mai multe detalii despre FossaMail găsiți aici.

Postbox


postboxPostbox a fost unul dintre primii clienți de email care au implementat suportul pentru etichetele Gmail și a permis utilizatorilor să-i personalizeze interfața după bunul plac. Agenda, conectată în permanență la serviciile de email și rețelele de socializare, asigură menținerea la zi a informațiilor despre contactele tale. Printre alte facilități pe care le pune la dispoziția utilizatorului, Postbox se evidențiază și prin funcția de organizare a atașamentelor. Costă 10$. Mai multe detalii găsiți aici.

Office

7 Comentarii

 1. Scuze poate pun niste intrebari prostesti dar nu ma pricep foarte bine de aceea cer ajutor de la profesionisti.Programul Thunderbird este tot un program pentru e-mail?Asa numitul client de mail cum i se mai spune?Asemanator cu ceea ce s-a ascris in articol?Si as mai avea o nelamurire.Momentan am o adresa de e-mail de la Yahoo.As putea sa o accesez cu acest Thunderbird?E vreun avantaj decat daca o accesez de pe Yahoo.com?

  • E un program ca Outlook. Avantajul e că atunci când primești un email ești avertizat sonor, că poți accesa email-urile chiar și atunci când n-ai conexiune la Internet, că nu trebuie să te loghezi niciunde pentru a-ți citi email-urile, etc. Având o singură adresă de email, eu îți recomand să folosești fie Inky, fie Mailbird. Ambele sunt mult mai simple și intuitive decât Thunderbird.

 2. Multumesc pentru raspuns.M-am gandit la acest Thunderbird pentru ca navigatorul meu principal de internet este Firefox si poate”merg mana-n mana”cum se spune.Au o legatura…

 3. Buna ziua.
  dupa cum se vede imediat nu sunt parctic in acest domeniu asa ca vin si eu cu o intrebare.
  Ce program sa folosesc pentru niste adrese de email personale,adica [email protected].
  Inainte foloseam cu succes vechiul outlook dar vad ca varianta noua te obliga sa iti faci un cont la ei sau ca sa te loghezi in ai nevoie de o adresa gen gmail,aol,etc dupa care nu gasesc optiune de a mai adauga si alte conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.