EaseUS Todo Backup Home – Review & Giveaway

Cea mai bună metodă de protejare a datelor personale de ransomware e… backup-ul. Nici un virus, indiferent cât de avansat ar fi, nu va putea sechestra, fura sau distruge fișierele aflate pe CD, un DVD ori un hard disk extern aflat în sertar!

hard disk extern pentru backup

De aceea, înainte de a fi prea târziu, v-am recomandat de atâtea ori și încă vă mai recomand, să realizați, dacă a întregului sistem nu se poate, măcar o copie de siguranță a documentelor și fotografiilor personale; a amintirilor voastre!

Fiindcă tot voiam să vă îndemn să faceți backup, am profitat de ocazie pentru a descărca și instala EaseUS Todo Backup Home, o soluție backup completă care permite realizarea unei imagini de sistem complete ce va putea fi restaurată mai târziu, ori a unei copii de siguranță parțiale, care să includă doar datele importante a căror pierdere v-ar cauza mari neplăceri.

EaseUS Todo Backup Home

Eu am folosit versiunea de probă, cea care poate fi utilizată timp de 30 de zile fără niciun fel de costuri, 100% funcțională, pentru a realiza un backup complet al sistemului, adică unul care să includă atât fișierele personale, cât și programele și ajustările de performanță.

Pentru a realiza unul identic, descărcați și instalați programul, apoi apăsați oricare dintre cele două butoane System Backup vizibile în panoul de start al programului. Deși setările implicite nu necesită vreo ajustare pentru a efectua operația, veți putea, totuși, să optați pentru o rată de compresie mai bună (care va prelungi procesul cu câteva minute, dar va diminua spațiul necesar depozitării copiei de siguranță).

De asemenea, veți putea determina dimensiunea fragmentelor (opțiune utilă dacă veți salva copia de siguranță pe CD-uri sau DVD-uri), configura trimiterea unei notificări prin email la finalizarea operației, executarea unei comenzi anume, sau indica FTP-ul în care doriți să fie încărcată copia de siguranță după generare, opta pentru criptarea și protejarea cu parolă a fișierului de backup generat, șamd.

După particularizarea backup-ului, apăsați butonul Proceed și așteptați realizarea acestuia.

Fiindcă eram curios în ce măsură este redus spațiul necesar depozitării backup-ului generat de EaseUS Todo Backup Home, am optat pentru cel mai mare nivel de compresie. Fișierul de backup are de trei ori mai puțin decât toate datele ce le conține la un loc!

dimensiune backup

Dacă aș fi copiat pur și simplu fișierele pe DVD-uri (deși o restaurare a sistemului n-ar fi fost posibilă în acest caz), aș fi necesitat de trei ori mai multe DVD-uri decât folosind programul!

Restaurarea backup-ului

Nu este suficient să realizați o copie de siguranță! În cazul unei defecțiuni sau urmare a unei infectări cu malware ori ransomware, pentru a putea restaura fișierele veți avea nevoie de un disc de recuperare. De aceea este important ca imediat după generarea backup-ului să creați un astfel de disc de pe care să puteți porni computerul la nevoie.

disc recuperare

Acestea fiind spuse, ar mai fi de precizat că o licență pentru EaseUS Todo Backup Home vă poate costa, în funcție de subscripția pentru care ați optat, până la 66$, însă acum puteți obține una dintre licențele gratuite pe care dezvoltatorul mi le-a pus la dispoziție pentru voi.

Pentru a câștiga una dintre acestea va trebui să-mi spuneți într-un comentariu la acest articol ce date importante ați pierdut din cauza unei defecțiuni hardware sau a unui malware. Baftă!

14 Comentarii

 1. Din fericire nu am pierdut date importante, doar niste filme si poze mai vechi. Cauza: formatarea din neatentie a unei alte partitii. S-a rezolvat partial cu recuva.

 2. Ma inscriu si eu la concurs .
  Am pierdut absolut totul dintr-un computer ( ambele partitii ),
  iar pe partitia D aveam foto , muzica , programe adunate cativa
  ani .
  Pur si simplu intr-o zi computerul nu a mai pornit , nu stiu exact
  ce s-a intamplat , dar nu s-a mai putut repara si am pierdut tot
  ce era acolo .

 3. Salutare, eu am avut marele ghinion sa ma lovesc de ransomware și mi-a criptat toate documentele și cel mai rău aveam un program de CAR și mi-a criptat bazele de date…am muncit doua săptămâni sa le refac la zi ! Ar fi buna o licență pentru EaseUS Todo Backup. Mulțumesc !

 4. Poze din liceu si facultate dupa ce hdd-ul laptopului nu a mai vrut sa porneasca, doar sa „croncane”. De atunci mi-am propus sa urc in cloud cat mai multe, dar nu mereu reusim ce ne propunem ;) Am gasit la tine diferite solutii de back-up/recover, pe unele chiar le-am folosit(am reusit sa recuperez date pe pe un sd-card defect).Multumesc, tine-o tot asa!

 5. Nu am pierdut niciodată nici un fel de date, indiferent de hardware malfunctions, nici acasă nici la muncă. Pisi, pe de altă parte, care-i prea comodă să-mi dea laptop-ul când i-l cer să-i fac back-up, și-a pierdut toate pozele din vacanța din Egipt. Și-a prins și-un ransomware o dată, ăla cu Poliția Română. I l-am rezolvat fără pierderi. Din când în când i-l iau eu pe furiș și-i fac back-up și update-uri.

  Nu mă înscriu la concurs, doar mă laud.

 6. Concursul asta nu mai misca ?
  Au trecut 3 saptamani , nu-i
  problema , dar macar anunta
  data cand aflam rezultatele .
  O zi buna !

 7. Cea mai mare parte a datelor le am pe cloud…dar ar fii foarte bine sa apelez la solutia sugerata.Trebuie sa recunosc ca si eu am pierdut date dupa ce un hard a cazut in urma unei erori de manipulare in timp ce functiona.Multumim foarte mult pentru eforturile ce le depuneti pentru a fii la curent cu aplicatii din domeniul IT. Daca nu e prea tarziu, o licenta de la acest program mi-ar fii de mare ajutor. Toate cele bune!

 8. Am pierdut o parte din contractele de la serviciu si 50% din filmele pe care le avem in „arhiva mea de filme premium”.
  M-ar ajuta foarte mult acest program.
  Pe langa acest program, imi mai doresc sa gasesc un alt program care sa imi permita sa apelez direct de pe un laptop care nu are intrare SIM. Vreau sa pot conecta telefonul prin usb si sa imi permita sa vad tastatura pentru a forma un nr. (Ex.TeamViewer, dar care sa se conecteze prin cablu usb). Sper sa imi raspundeti prin e-mail. Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.