Blocheaza accesul la paginile Web porno

Când ești părinte, e puțin mai greu să decizi momentul în care copilul tău poate accesa site-uri Web cu conținut pentru adulți, indiferent dacă pe zi ce trece apar tot felul de studii care susțin faptul că filmele „deocheate” fac parte din educația sexuală a viitorilor piloni ai societății. Din acest motiv, în postarea de față vă voi arăta cum puteți împiedica cei mai mici membrii ai familiei să acceseze, intenționat sau accidental, site-uri Web neadecvate pentru vârsta lor.

Pentru a bloca accesul calculatorului la paginile Web cu conținut pentru adulți, vă recomand descărcați și să instalați în calculator programul gratuit PicBlock. După instalarea programului, accesați zona de notificare a sistemului de operare, dați click-dreapta pe iconița programului și alegeți opțiunea Settings:

Settings PicBlock

Se va deschide panoul de configurare al programului PicBlock. Accesați fila Security, iar în aceasta selectați casetele „Require password for unblocking blocked content„, „Run in silent mode” și „Hide splash screen„:

Panoul de configurare PicBlock

La PicBlock administrator password introduceți o parolă de acces la program, apoi apăsați butonul Apply pentru a aplica modificările, și butonul OK pentru a închide panoul de configurare.

Începând din acel moment, iconița aplicației va fi eliminată din zona de notificare, iar programul va rula în fundal, la fiecare pornire a calculatorului, blocând accesul la site-urile cu conținut pentru adulți. Desigur, veți putea dezactiva oricând filtrarea conținutului, apăsând simultan tastele Ctrl și F1, având desktop-ul gol.

Download PicBlock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.