Firewall gratuit pentru sistemul de operare Windows

Avem nevoie de un firewall în Windows pentru a proteja calculatorul de atacurile provenite din exterior, prin rețeaua la care suntem conectați, sau direct din Internet. Un firewall (paravan de protecție, parafoc), pentru cei care nu știu despre ce este vorba, are rolul de a filtra și uneori cripta traficul calculatorului pe baza regulilor predefinite.

Revenind la subiect, în cele ce urmează vă voi prezenta firewall-ul gratuit ZoneAllarm Free Firewall, cu ajutorul căruia putem decide ce program sau joc poate să se conecteze la rețea / Internet, precum și care sunt conexiunile din exterior ce vor fi acceptate și prin care port se vor stabili acestea.

Firewall gratuit pentru Windows - ZoneAllarm

Deși ZoneAllarm Free Firewall poate fi configurat pentru a filtra automat comunicațiile stabilite între calculator și rețeaua la care este conectat acestuia, acesta oferă și posibilitatea optării pentru afișarea de alerte la care utilizatorul va trebui să răspundă afirmativ sau negativ, în funcție de preferințe, înainte ca programul să permită să permită stabilirea conexiunii.

De asemenea ZoneAllarm Free Firewall monitorizează și securizează și programele, atât cele existente în calculator la instalarea sa, cât și cele care vor fi instalate în viitor, iar dacă va detecta activitate suspicioasă, le va bloca automat.


Deoarece ZoneAllarm Free Firewall nu trebuie configurat pentru a a proteja calculatorul de atacurile ce pot pune în pericol integritatea datelor din acesta, instalarea și rularea fiind suficiente în cazul unui utilizator obișnuit, n-am să intru în detalii inutile pe marginea acestui subiect. Totuși, dacă aveți întrebări sau credeți că aveți nevoie de ajutor, mi le puteți face cunoscute prin intermediul formularului de trimitere a comentariilor, de mai jos.

Download ZAFF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.