Cum deschid un port in router

Fie că ai nevoie de un port deschis pentru Ares, eMule, µTorrent sau orice altă aplicație ori joc ce nu poate stabili conexiunea cu serverele proprii altfel, programul Simple Port Forwarding reprezintă una dintre cele mai simple și rapide metode de deschidere a porturilor în routerul utilizat.

Pentru a deschide un port în router cu ajutorul programului Simple Port Forwarding tot ce avem de făcut, după deschiderea sa, este să selectăm la „Router” modelul routerului nostru, să introducem adresa IP a routerului —dacă aceasta nu a fost identificată corect de către program— la „Router IP„, a numelui de utilizator în caseta „Username” și a parolei de acces la router în „Password„.

În continuare, în zona de listare a porturilor deschise, facem click-dreapta și alegem opțiunea „Add New” pentru a deschide un nou port în routerul nostru:

Program de deschis porturi în router: Simple Port Forwarding

În fereastra ce se va deschide, Add New Port To Forward, deoarece folosind versiunea gratuită a programului nu putem selecta o aplicație sau un joc aflate în baza de date, vom apăsa butonul „Add Custom„, vom introduce la „Name” numele programului sau jocului căruia dorim să-i deschidem un port în router, vom introduce portul pe care dorim să-l deschidem în casetele „Start Port” și „End Port„, la „IP Address” vom selecta din listă sau introduce manual adresa IP a calculatorului în care vom folosi programul, apoi vom apăsa butonul „Add” pentru a adăuga portul în lista celor ce vor fi deschise:

Deschidere port in router pentru_uTorrent

În continuare, dacă nu dorim deschiderea unui port nou pentru o altă aplicație, închidem fereastra „Add New Port Forward” și, în panoul general al programului, apăsăm butonul „Update router„:

Deschidere port în Router: Update router

După apăsarea butonului „Update router” nu ne-a mai rămas decât să așteptăm ca programul Simple Port Forwarding să se conecteze la router și să deschidă în acesta portul indicat de noi:

Portul în router a fost deschis

După ce programul va afișa mesajul „Done! (All Commands Finished)„, îi putem închide toate ferestrele și verificăm dacă programul pentru care tocmai am deschis un port în router funcționează fără probleme.

Chiar dacă n-ar trebui să întâmpinați probleme dacă urmați pașii indicați mai sus, în cazul în care nu vă descurcați și considerați că aveți nevoie de ajutor, puteți trimite mesajele voastre sub forma unui comentariu la acest articol.

Download

18 Comentarii

 1. si chiar daca am ip dinamic ? am abonament la RDS fiberlink 2 chiar nu ma pricep in retelistica, mai am o rugaminte fa o comparatie intre acest prg. si celelalte folosite de f multa lume „utorrent si bittcommet” iti multumesc pentru intelegere

  1. din cate stiu eu, cei de la RDS iti pun doar cablul… nu te conectezi prin intermediul unui modem ori router, corect ? In cazul asta nu prea ai ce port sa deschizi… bineinteles, in afara de cel din Firewall; clar, daca folosesti un Firewall…

 2. Folosesc uTorrent 2.0.4 cu setarile recomandate de pe filelist.ro si jos la status era tot timpul cu rosu, dar cu acest program am reusit sa setez modemul si este totul curat si in regula; acum la statu este cu verde.

  Multumesc

  1. Cu plăcere! Dacă descarci numai de pe un tracker privat, trebuie să ști că ce setări recomandă ei nu sunt optime pentru toate trackerele. Mai ales pentru cele publice. În special DHT, în mod sigur ai recomandarea Filelist să-l dezactivezi. Total greșit. Dar, faci cum vrei tu…E bine că e verde conexiunea, înseamnă că nu-i blocat nici portul, nici de firewall.

    1. Depinde la ce aplicație vrei…La uTorrent, orice port între 20000-65000. Alte aplicații au porturi implicite: server HTTP- 80, 443, FTP- 21-23, etc. Astea sunt implicite dar se pot schimba…

 3. De cateva zile tot incerc sa deschid un port pentru utorrent dar am intampinat o problema si nu stiu cum sa o rezolv..

  Am facut setarile pentru a deschide un port,L-am deschis,l-am verificat pe 2 siteuri

  http://postimg.org/image/vu2r77g0l/

  dar problema este ca atunci cand dau testare conexiune in utorrent imi da

  http://postimg.org/image/gn4ejkje7/

  Mentionez ca sunt in italia,download fac de pe filelist,folosesc utorrent 3.4.2,viteza download 700-800 kb/s,upload 20-30 kb/s

  1. 1-Probabil că ISP-ul tău filtrează pachetele de date, sau blochează o anumită gamă de porturi pentru evitarea virușilor, spam, etc.
   2-Să deschizi un port unde, în router? În uTorrent alegi un port între 15000-65000, apoi îl deschizi în router. Dacă este activă opțiunea UPnP merge și fără. Dacă nu ai router, trebuie să verifici în firewall să nu fie blocat, ori portul, ori clientul torrente.
   3-De verificat dacă portul e deschis, verifică aici că mâzgăleala aia nu o înțeleg…. lași IP descoperit și acoperi portul….hmm!?!

    1. Totul este în regulă, portul e deschis… poate e de la ISP. În clientul torrente, în parte dreapta-jos, ai bulina verde? În caz contrar, verifică rețeaua, firewall (creează regulă special pentru client), sau fă Setup guide din opțiunile uTorrent. Alege un port din gama superioară, peste 50000. În funcție de router, se poate să ai o opțiune QoS (Quality of Services). Totuși, înclin să cred că e de la ISP.

     1. In setarile wifi-ului am gasit si optiunea QoS care era activata,am dezactivato si tot nu merge

     2. Nu-i de-acolo pentru simplul motiv că nu-i activată filtrarea. Fă o poză la lista cu portforwarding. Ai verificat firewall-ul din Windows, sau din suita de securitate (dacă ai)? Bulină verde, port deschis… ar trebui să meargă brici! Nu ai cum să nu faci upload, încearcă. Ai făcut setup guide? Sau schimbă versiunea uTorrent. Din cele recomandate, se pare că cea mai bună ar fi uTorrent 2.2.1 Build 25302.

 4. dupa ce dau „Update router” imi apare :

  windows security
  the server….is asking for your username and password.the server reports that is fromWRT54GL

  nu reusesc sa-mi dau seama ce parola imi cere( cea a router-ului sau a abonatului rds… sau poate alta)

  1. User and password înseamnă că trebuie să introduci datele PPPoE pe care le ai de la RCS-RDS în contractul încheiar cu ei. Încearcă-le pe amândouă. Parola routerului o setezi în secțiunea Wireless security, ambele din interfața web a routerului (192.168.0.1 sau 192.168.1.1 în funcție de model). După ce te vei familiariza cu interfața routerului vei vedea că este mult mai simplu să deschizi un port direct în router, fără ajutorul vreunei aplicații.

 5. salut am urmat pasii pentru a deschid un port pentru uTorrent dar nu a mers…am introdus numarul portului care imi aparea in setup guide la uTorrent dar degeaba nu l_a deschis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.