Program generator de parole

Un program generator de parole, consider eu, este unul dintre programele care n-ar trebui să lipsească din calculatorul nostru dacă dorim ca parolele pe care le utilizăm pentru accesarea conturilor de email sau a conturilor pe rețelele de socializare să nu poată fi „sparte” cu ajutorul programelor sau scripturilor dezvoltate în acest scop. Deși eu folosesc LastPass pentru a genera parole sigure și gestiona datele de logare pe toate site-urile unde am cont, extensia acestuia nelipsind din Internet Browserele instalate în calculatoarele mele, dacă vreți un program simplu care să vă ajute să generați parole sigure pentru conturile voastre, neasociat niciunui serviciu online, vă recomand PassworG:

Program de generat parole sigure: PassworG

În funcție de caracterele permise de noi în „Allowed Characters” și de mărimea parolei setată la „Lenght„, la apăsarea butonului „Generate” programul va genera automat numărul de parole cerute de către noi la „Number„. Dacă vrem să folosim oricare dintre parolele afișate, facem click-dreapta pe aceasta și o copiem în clipboard pentru a o putea lipi orinde avem nevoie.

De asemenea, programul dispune și de o funcție de verificare a nivelului de securitate a parolelor și o alta de salvare a parolei generate într-un fișier text pentru a o utiliza mai târziu. Desigur, verificatorul de parole poate fi utilizat pentru a evalua și alte parole decât cele generate de propria aplicație:

verificare parolă

După cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus, parola „programecalculator.ro” nu este o parolă chiar sigură, aceasta fiind ușor de aflat datorită faptului că este formată, printre altele, de două cuvinte existente în dicționar: „program” și „calculator”.

Cu alte cuvinte, PasswordG ne poate fi de ajutorul pentru a genera parole sigure — imposibil de ținut minte— și pentru a le pune la încercare pe cele folosite actualmente. Programul este gratuit, portabil și poate fi rulat în toate versiuni sistemului de operare Windows.

  Download PasswordG

3 Comentarii

  1. buna ziua revin cu o simpla intrebare care imi da batai de cap. De ceva timp cam de vreo 2 saptamani primesc pe adresa mea de mail niste porcarii care imi spun sa ma inscriu la ei sa castig bani in plus dar in sfarsit eu nu le-am dat importanta dar ce este ciudat este ca imi apare si la expeditor si la destinatar adresa mea de mail ca si cum imi trimit eu singura mail si chiar nu inteleg cum e posibil asa ceva mi-am schimbat si parola am activat si programul asta care l-am gasit aici cu ascunderea ip-ului dar tot degeaba ma poate ajuta cineva? va rog!multumesc anticipat, si felicitari pentru acest site de cate ori am ocazia intru sa vad ce mai e si imi mai pun un program in calculator.pa pa

    1. Aia ce vezi tu acolo es SPAM. Daca dai click la detalii, o sa vezi ca de fapt, nu e adresa ta de email cea care trimite, ci alta adresa. Selecteaza mesajul, apasa pe SPAM si uita de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.