Cum te poți conecta la alt calculator

Motivele pentru care putem dori să ne conectăm la alt calculator sunt diverse, la fel ca și metodele, dar în postarea curentă îți voi arăta cum te poți conecta la alt calculator de la distantă, prin Internet, folosind aplicația gratuită TeamViewer.

Înainte de toate, pentru a te conecta la alt calculator prin TeamViewer, programul trebuie să ruleze în ambele calculatoare. Să presupunem că tu (Calculatorul A), vrei să te conectezi la calculatorul unui prieten (Calculatorul B), iată ce trebuie făcut pentru a conecta Calculatorul A la Calculatorul B.

1. Rularea programului în calculatorul B

Persoana la a cărei calculator vrei să te conectezi va trebui să descarce și să ruleze programul TeamViewer. Deoarece n-are rost să-l instaleze, în prima fereastră va trebui să selecteze casetele „Run only” și „personal / non-commercial use” apoi să apese butonul „Accept – run” pentru a continua:

TeamViewer: Run only » Accept - run

Dacă după apăsarea butonului „Accept – run” se va deschide o fereastră precum cea din captura de ecran de mai jos, el va trebui să apese butonul „Yes” pentru a permite executarea programului TeamViewer:

User Account Control

În câteva secunde după apăsarea butonului „Yes” se va deschide programul TeamViewer, aceasta afișând datele pe care va trebui să ți le ofere pentru a te putea conecta. Vei avea nevoie de ID-ul conexiunii, adică numărul afișat în caseta „Your ID” și de parola de stabilire a conexiunii între ambele calculatoare, afișată în caseta „Password„:

Conectează-te la alt calculator

După ce ți-a oferit ID și Password, va trebui să rulezi și tu programul pentru a te putea conecta la calculatorul lui.

1. Rularea programului în calculatorul A

Calculatorul A, după cum am stabilit mai sus, este calculatorul tău, adică cel din care va fi controlat Calculatorul B. În acesta va trebui să rulezi programul exact așa cum a făcut-o cealaltă persoană, cu o mică excepție: tu esti cel va trebui să introducă datele de conectare. Pentru început, în caseta „Partner ID” va trebui să introduci ID-ul furnizat de către cealaltă persoană, apoi să apeși butonul „Connect to partner„:

Connectare la alt calculator: Connect to partner

Se va deschide o nouă fereastră în care va trebui să introduci parola afișată în Calculatorul B. După ce ai introdus parola apasă butonul „Log on„:

Conectează-te la alt calculator: Log on

La doar câteva secunde după introducerea parolei, conexiunea între cele două calculatoare se va stabili iar Calculatorul A va putea să controleze Calculatorul B de la distanță (click pe imaginea de mai jos pentru a o mări):

Conectat la celalalt calculator

Fiind conectat la celălalt calculator, din Calculatorul A vei putea transfera fișiere între calculatoare, activa funcția de chat, funcția drag&drop (adică vei putea trage cu mouse-ul fișiere din Calculatorul B în Calculatorul A și viceversa), vei putea asculta în Calculatorul A sunetul Calculatorului B, etc.

După ce conexiunea nu mai este necesară, te poți conecta de la celălalt calculator închizând fereastra. Pentru a te putea reconecta după ce în Calculatorul B a fost închis programul TeamViewer, proprietarul său va trebui să-ți furnizeze un nou ID și o noua parolă. În caz contrar, conexiunea nu va putea fi stabilită și nu te vei putea conecta la calculatorul său.

Am încercat să explic cât mai pe înțelesul tuturor, dar dacă întâmpinați probleme sau nu reușiți să vă conectați la celălalt calculator urmând indicațiile de mai sus, trimiteți-mi întrebările voastre sub forma unui comentariu la acest articol și voi încerca să vă ajut de îndată ce mă voi afla în fața calculatorului.

Download TeamViewer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.