Blocheaza pozitia iconitelor pe Desktop

Iconite pe desktopNu sunt genul de persoana a carei principala lozinca este „Frate, Frate, da branza-i pe bani”, si se pare ca prietenii mei si-au dat rapid seama de asta; altfel nu-mi explic cum de toti ma cauta cand au probleme cu calculatorul. Imi place sa-i ajut, recunosc, dar cel mai mult urasc sa-i vizitez pe cei cu copii. Nu ca as avea eu ceva impotriva copiilor ci din simplul fapt ca micutii casei sunt atat de curiosi incat isi baga nasucul unde chiar nu trebuie sa o faca. Copii pe care-i stiu eu simt o atractie speciala pentru laptopuri si telefoane; cum le cade un astfel de dispozitiv pe mana cum se apuca de butonat. Problema e ca din curiozitate sau din placere -inca n-am aflat- micutii mei prieteni dau click-uri pe unde apuca, muta iconitele pe desktop, le sterg, deschid programe, in fine; fac si ei cam acelasi lucru pe care l-am facut eu cand am pus mana pe primul pc.

Ceea ce ma enerveaza cu adevarat este faptul ca ori de cate ori merg la prieteni care au copii mici pierd laptopul din privire si in mai putin de un minut, toate iconitele au zburat pe unde au avut chef „managerii” si imi dau seama cand in loc sa deschid un folder intru pe messenger… cand vad ca in locul Firefox-ului e Winamp-ul, si tot asa. E greu sa ma reobisnuiesc cu noua pozitie a iconitelor asa ca de ceva vreme utilizez o aplicatie care salveaza pozitia lor pe desktop si atunci cand o noua tornada a trecut peste desktop-ul meu, un singur click este suficient pentru a dispune iar de aceeasi organizare a iconitelor.

1-Blocheaza pozitia iconitelor pe desktop

DesktopOK este un utilitar portabil care salveaza intr-un fisier configuratia desktopului. Prin simpla apasare a butonului „Save”, acesta creeaza un mic fisier pe care il putem restaura selectand in lista din fereastra principala data realizari backup-ului. La prima rulare utilitarul este afisat in limba germana dar in coltul stang-inferior, avem un buton de unde putem seta limba in engleza ca predeterminada cu un simplu click pe steagul Angliei. Functioneaza perfect in Windows XP, Vista si Windows 7.

Eh, „daca si iconitele de pe desktop-ul au obiceiul sa se adune pentru a se juca impreuna, acum le puteti trimite acasa cand au terminat apasand butonul Restore. :)

   Download DesktopOK

Nota: Dupa ce ati rulat utilitarul va recomand sa nu-l mutati din folderul in care se afla ori daca o faceti acest lucru, regenerati un nou fisier de configurare.

2 Comentarii

  1. Chestia e ca uite de aia nu am nici o iconita pe desktop doar browser-ul si winamp-ul in quick lunch multumita tie acum am si recycle bin in taskbar mi-am instalat classic shell si-mi accesez programele direct din start menu m-am obisnuit si mi se pare mai fain sa las un wallpaper frumos plus ca ajut putin si windows-ul sa functioneze mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.