Blochează sistemul de operare, tastatura și mouse-ul calculatorului cu Mouse Lock

Deși sistemele de operare Windows dispun de propria funcție de blocare, când aceasta este activată nu sunt blocate nici mouse-ul și nici tastatura. Pe mine sincer vă spun că nu mă deranjează asta, dar cu siguranță există și utilizatori care ar prefera să o facă, iar dacă vă numărați printre ei, trebuie să cunoașteți Mouse Lock.

Mouse Lock

Mouse Lock este un program gratuit, portabil, care permite blocarea calculatorului și a mouse-ului. În plus, atunci când este activ, tastatura nu va mai putea fi utilizată în alte scopuri decât pentru a-l dezactiva.

Blocarea calculatorului cu Mouse Lock este simplă și constă în executarea sa, introducerea parolei de blocare de trei ori consecutiv (mda, și eu sunt de părere că era suficient de două ori) și apăsarea butonului Lock. La activarea programului ecranul se va întuneca, accesul la sistemul de operare și mouse-ul vor fi blocate, iar tastatura, după cum v-am mai spus, va putea fi utilizată doar pentru a introduce parola de deblocare în caseta ce va fi afișată în centrul ecranului:

Calculator blocat cu Mouse Lock

În prima captură de ecran publicată în articol, puteți observa că programul poate fi configurat astfel încât să împiedice executarea altor programe care i-ar putea împiedica executarea, să blocheze (captureze mouse-ul), să întunece fundalul la nivelul configurat de către noi cu ajutorul cursorului „Dim opacity”, să împiedice deplasarea ferestrei și să înregistreze toate încercările de deblocare eșuate.

Acest program, mai ales datorită faptului că nu păstrează parola și că de fiecare dată aceasta trebuie reintrodusă, eu îl văd util doar în cazurile în care depanați un calculator într-un loc public, a cărui parolă nu o știți și nici nu vreți/puteți crea una nouă, dar vreți să blocați rapid sistemul pentru ca nimeni altcineva să nu-l poată folosi până când reveniți. Sau pentru a face o glumă proastă unui coleg de la birou „Pentru că merită!”…

Download Mouse Lock

2 Comentarii

    1. Nu, e mult mai simplu să apeși Win+L și așa rulează ce ai lăsat tu să ruleze. Totuși, programul a fost inventat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.