SkyDrive ar putea fi redenumit în Europa

Chiar dacă pentru unii dintre noi este destul de ușor să identificăm produse distincte cu nume similare, conform sentinței procesului intentat de British Sky Broadcasting Group contra Microsoft în 2011, mulți europeni ar putea crede că în spatele serviciului SkyDrive se află BSkyB, nicidecum gigantul din Redmond și prin urmare lucrurile nu pot continua așa cum sunt.

SkyDrive

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz este de părere că termenul „sky” nu este necesar în denumirea serviciului cloud oferit de Microsoft și că acesta, conform probelor, ar putea fi confundat cu unul dintre serviciile BSkyB, cu Sky TV de exemplu, așa că a dat drept de cauză companiei engleze.

Deoarece SkyDrive a devenit unul dintre cele mai importante servicii ale Microsoft, acesta fiind integrat atât în cea mai recentă versiune a sistemului de operare Windows cât și în Office 365, îmi vine greu să cred că Microsoft va renunța la numele unui produs pe care l-a promovat timp de ani buni, dar n-ar fi exclus. Totul depinde de BSkyB și suma pe care o va cere pentru cedarea drepturilor de folosire a termenului problematic.

via: TechCrunch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.