Navighează în siguranță, gratuit, prin VPN-ul criptat VPNium

Am aflat de VPNium ieri, la aproximativ două săptămâni după publicare articolului despre SafeIP, și după ce l-am folosit aproape o zi întreagă tot ce pot să vă spun despre el este că am rămas surprins de calitatea versiunii sale gratuite care, destul de frecvent, atingea viteze inegalabile de către celelalte servicii asemănătoare pe care le-am testat în ultimul timp (3 – 4 MB/s). Iată un exemplu:

VPNium: VPN criptat gratuit

Conexiunea VPN realizată prin VPNium este criptată în 2562048 biți, motiv pentru care n-avem motive de îngrijorare pentru informațiile transferate prin ea. Serviciul dispune de un client desktop pentru Windows care, odată instalat, va crea în sistem un adaptor de rețea virtual prin care va comunica, atunci când vom activa navigarea prin VPN, cu serverul la care am solicitat conectarea.

Interfața clientului desktop al VPNium nu este altceva decât un meniu care poate fi afișat dând click pe iconița sa, plasată în zona de notificare a sistemului de operare în timpul instalării:

Setari VPN criptat VPNium

După cum puteți vedea și în captura de ecran de mai sus, clientul VPNium, deși nu este foarte bogat în opțiuni de configurare, ne oferă posibilitatea alegerii tipului de conexiune (TCP și UDP), a portului prin care se realizează conexiunea (80, 443 sau 1194) și a personalizării setărilor Proxy.

Versiunea gratuită a VPNium ne permite să ne conectăm doar la două servere, unul aflat în Germania iar celalalt în Luxemburg. Conectarea la servere se realizează foarte rapid iar viteza medie de navigare este cuprinsă între 350 – 400 KB/s, adică mai mult decât suficient pentru a ne verifica email-ul atunci când trebuie să ne conectăm la o rețea nesigură, pentru a transfera informații și documente sensibile sau pentru a accesa site-uri care ne dau de bănuit.

Clientul desktop al VPNium ocupă puțin peste 2 MB, dar pentru a putea fi instalat este necesar să dispunem de Microsoft .NET Framework 3.5 sau superioară, iar în timpul instalării ne va cere să autorizăm și instalarea unui driver OpenVPN de care are nevoie pentru crearea interfeței de rețea virtuale.

Download VPNium

15 Comentarii

 1. Si asta ce inseamna, daca il ai netbook, ca e slab sau bun? Sau urmeaza sa te convingi de el dupa o perioada de timp? Sau fata de SafeIP ori asta VPNium, cum ti se pare?

 2. Cristian am o mica problema cu acest program, l-am instalat pe un windows xp sp3 cu tot cu net framework si nu vrea sa porneasca imi zice urmatorul mesaj ” unable to find a version of the runtime to run this application ” , ce se poate face in acest sens si/sau daca se mai poate face ceva. Va Multumesc mult P.S aveti un blog foarte bun

  1. Mesajul indică lipsa componentei NET.Framework. Care este versiunea instalată în calculator actualmente?

   1. nu am avut instalat net framework inainte de a instala acest program dar s-a instalat cand am pornit installer-ul de la program , sa descarcat si sa instalat imi arata ca am versiunea 4.0 , sa incerc o dezinstalre si sa il instalez din nou ?

    1. Deoarece vorbim de XP, s-ar putea să fie necesar un restart. Dacă ai dat restart și nici așa nu merge, instalează și NET.Framework 2 și 3.

  2. Salut.
   De obicei mai exista la unele programe anumite dependinte diferite de NetFramework cu toate ca in situatia de fata ma gandesc la versiunea instalata.
   Ai actualizat NetFramework la ultima versiune?

 3. Sincer sa fiu, programul asta m-a c-am dezamagit. Imi pare rau, dar asa este. Acuma hai sa spunem si de ce, pentru ca asa e frumos, sa venim si cu argumente nu? Pai in primul rand se misca c-am greu netul cu el pornit, vpnoneclick e mult mai rapid ca el, cel putin asa se misca la mine cu programul asta. In al doilea rand, in versiunea asta gratuita nu pot sa aleg decat un server din cele doua tari, adica Germania sau Luxemburg. Pe mine ma intereseaza mai mult SUA si UK. Ia fa si tu o testare si alege cu vpnoneclick un server din UK si sa vezi cum se misca fata de VPNium. In al treilea rand, am mai stat iar putin dupa el pana s-a instalat ca nu aveam net framework 3.5, 2.0, etc. Pe urma dupa ce l-am dezinstalat, adica in al patrulea rand cum ar veni, :) s-a dzinstalat dar conexiunea lui a ramas acolo in windows, aia nu s-a sters si nici nu vroia sa se stearga nici dupa restart. A trebuit apoi sa intru si in device manager ca sa dzinstalez si de acolo driver-ul sau ce era pe acolo. Deci una peste alta, cel putin eu, nu cred ca-l voi mai instala ca mi-a lasat o impresie proasta.

  1. Poate sunt eu mai ghinionist, dar n-am reușit să fac să ruleze Vpn One Click mai mult de două zile, fără probleme. Stă să se conecteze la unele servere și câte 20 de minute, timp în care, programul nu răspunde și stă așa, ca prostul. Nu pot scrie despre el în condițiile astea până nu apare o nouă versiune.

   1. sincer….abea l0am instalat si imi spune „Your Account subscription is expired. Upgrade to VIP to keep using the VPN.” :))

 4. :)))) Pai eu stiu ce se intampla la tine acolo, la mine merge perfect si e cel mai bun care l-am avut pana acuma. La mine sta 5 secunde pana se conecteaza la un server. Si prima data sta un pic mai mult pana creaza si conexiunea separata pt acea tara, apoi se conecteaza mai repede daca dai sa te conectezi tot pe acea tara. De exemplu, la mine a stat putin vreo 15 secunde pana s-a conectat la serverul UK si acuma cand ii dau iar se conecteaza mai repede in 5 secunde ca acea conexiune e creata deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.