SafeIP: schimbă-ți adresa IP și accesează site-uri restricționate la o anumită zonă geografica

Accesul la majoritatea site-urilor de streaming video este restricționat pe o anumită zonă geografică și prin urmare, conținutul acestor site-uri va putea fi vizualizat doar dacă accesăm site-ul gazdă din țara —sau țările— acoperite de această zonă. În general, filtrarea accesului se realizează în funcție de adresa IP publică a calculatorului, adică adresa IP ce ne-a fost alocată de furnizorul de servicii la Internet. Această adresă, din fericire, poate fi mascată cu ajutorul unei rețele VPN, serviciu care acționează pe post de punte între calculatorul nostru și site-ul accesat.

SafeIP este unul dintre cele mai noi, rapide și eficiente servicii VPN gratuite existente în momentul de față, cu ajutorul căruia putem înlocui adresa noastră IP publică cu una aflată în SUA, Anglia, Austria, Canada, Chile, Spania, Franța, Italia, Olanda, Polonia sau Suedia. Tot ce avem de făcut, imediat după instalarea și rularea clientului serviciului, este să alegem serverul SafeIP la care dorim să ne conectăm, apoi să facem click pe butonul Connect:

SafeIP

Stabilirea conexiunii se realizează rapid, în doar câteva secunde, însă pentru a putea fi realizată este necesară închiderea tuturor aplicațiilor care au acces la Internet în acel moment. După stabilirea conexiunii și înlocuirii adresei IP publice a calculatorului nostru, clientul, sub forma unui mesaj lansat din zona de notificare, ne va înștiința IP-ul nostru public este protejat și ne va aduce la cunoștință noua adresă IP cu care vom fi identificați de către site-urile pe care le vom accesa:

Your IP is Protected

În momentul în care nu mai este necesară mascarea adresei noastre IP, pentru a beneficia de o viteză de navigare sporită, ne deconectăm de la serverul actual apăsând butonul Disconnect:

SafeIP conectat la VPN

Fiecare server SafeIP dispune de mai multe adrese IP publice și putem solicita în orice moment înlocuirea celui care ne-a fost alocat prin apăsarea butonului Change IP.

După cum veți vedea, conexiunea, mai ales în cazul serverelor SafeIP aflate pe teritoriul Uniunii Europene, este extrem de rapidă și stabilă. Spre diferență de alte servicii VPN gratuite, conectarea la serverele SafeIP cât și înlocuirea adresei IP se fac extrem de rapid, conexiunea nu este limitată în funcție de cantitatea de date transferate sau timpul de utilizare, și în plus, clientul dispune de diverse module de protecție și optimizare a conexiunii:

Setari client SafeIP

SafeIP » Optimizations

Desigur, există și o versiune Pro a serviciului, dar pentru un utilizator obișnuit, atât timp cât conexiunea realizată prin versiunea gratuită va continua să fie atât de rapidă și clientul serviciului va continua să ofere atât de multe opțiuni de configurare și facilități, eu unul nu văd niciun motiv serios pentru a realiza upgrade-ul spre aceasta. Totuși, rămâne de văzut cum se va prezenta în viitor…

Download SafeIP

15 Comentarii

 1. „Windows 7/8 – deschideti Control Panel si navigati catre Network and Internet > Network Connections > Change adaptor settings. Dati click dreapta pe conexiunea folosita si selectati Properties, apoi, in tab-ul Networking selectati Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) si dati click pe butonul Properties. In dialogul afisat selectati Use the following DNS server addresses si introduceti adresa 192.95.16.109 pentru primary/preferred DNS server si adresa 142.54.177.158 pentru secondary/alternate DNS server”

   1. Este (dupa umila mea experienta) cea mai facila metoda de a putea accesa site-uri ca Pandora, Hulu e.t.c. Spre deosebire de toate programele testate pana acum nu ingreuneaza de loc navigarea pe internet.

    1. Dar să nu uităm că e vorba de înlocuirea DNS-urilor! Eu nu recomand folosirea permanentă a DNS-urilor Tunlr dacă majoritatea timpului îl petrecem navigând pe site-uri din România. În plus, dacă, de exemplu, vrei să accesezi site-uri din Germania sau Spania (cazul meu), nu-ți sunt de niciun folos aceste DNS-uri.

 2. Vreau sa spun ca am folosit si eu acest program o perioada de timp dupa care l-am scos ca imi facea niste figuri. Sa nu fie compatibil cu windows 8? Desi pe site-ul oficial scrie si 8 acolo. Foloseam o adresa ip si dupa un timp cand deschideam din nou programul imi disparea din lista locatia cu server-ul respectiv si ip-ul care il folosisem si tot asa. Odata nu mai aveam nimic acolo in grila la Select IP Locartion si nu aveam ce sa selectez. :) Pe bune, nu stiu de ce mi se intampla asa ca programul mi s-a parut si mie bun.

  1. Eu îl folosesc pe Windows 8, probabil n-a fost compatibil atunci. Cert este că eu nu experimentez niciuna dintre problemele amintite de tine

   1. Acuma folossc VpnOneClick care mi se pare mai rapid si mai bun decat asta. SafeIP nu stiu daca este un client VPN e doar proxi, adica e o diferenta nu? :) L-ai incercat vreodata, cum ti se pare? http://www.vpnoneclick.com/. Are si servere de elita contra cost daca vrei viteza mai mare.

     1. La astea VPN ai vazut ca se creaza o conexiune separata, nu e ca la SafeIP cu un proxi anume dintr-o tara. La asta care zic eu se creaza cate o conexiune separat pentru fiecare tara si server. Sa-mi spui cum ti s-a parut programul sau daca ti se pare bun. Eu cel putin, din ce-am testat pana acum, are viteza cea mai buna. Daca aleg un ip din Anglia nici nu prea se observa la viteza ca s-a ingreunat.

 3. Cine se ocupa de site-ul asta acum, vad ca are un nou design, nu mai intrasem pe el de ceva timp? Si la articole nu mai scrie nici cine le scrie.

  1. Eu mă ocup de el acum, 100%. De asta și design-ul nou. Apropo de autor, acesta ar trebui să-l vezi chiar deasupra tag-urilor, la sfârșitul fiecărui articol.

 4. Eu vreau sal folosesc pentru a face site-uri ..pentru a face site-uri este necesar sa apar ca si cum as fi in Anglia si automat sa am alt ip ..si aveam nevoie ca ip-ul sa fie dinamic …sal pot schimba mereu …deci se poate sa functioneze????

 5. Nu ma pot conecta la site-urile romanesti TV, pentru ca nu sunt autorizate IPuri din strainatate.
  Au trecut ceva ani de cand s-a scris articolul, asa ca vreau sa intreb daca exista vreo solutie mai nou, sau daca solutia data este de actualitate.
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.