Torch: un browser web cu serviciu de muzică, accelerator de download și client BitTorrent

Torch Browser este un browser web bazat pe Google Chrome, lansat, din câte se pare, în urmă cu aproximativ un an, dar de existența căruia am aflat abia ieri, așa că l-am instalat, recunosc, doar din curiozitate, nicidecum cu gândul că va luat locul browserului meu actual.

Torch Browser

Disponibil actualmente pentru sistemele de operare Windows și OS X, prin implementarea unei funcții de accelerare a descărcărilor, o alta care-i permite descărcarea fișierelor din rețeaua BitTorrent, a unui buton de partajare pe Facebook a site-ului afișat și unui serviciu muzical, adică nimic din ce n-ai putea obține în Google Chrome prin instalarea unor extensii, Torch speră să convingă cât mai mulți utilizatori să-l folosească. Desigur, în locul celorlalte browsere, inclusiv a celui fără de care n-ar fi existat. Sau, cel puțin, nu în acest format.

Serviciul Torch Music, singurul care mi-a atras atenția, posibil datorită unei extensii cu același nume, oferă acces exclusiv utilizatorilor browserului la peste 5 milioane de melodii, majoritatea obținute de pe YouTube și Vimeo. Totuși, după cum am mai spus, datorită unor caracteristici ce pot fi obținute și prin instalarea unor extensii și nimic altceva în plus care să-l diferențieze de Google Chrome, mă miră că a reușit să înregistreze peste 10 milioane de utilizatori activi lunar!

Torch Music

Să nu mă înțelegeți greșit! Nu spun că-i rău, ci doar că e vorba de un Google Chrome „tunat”, cum ar spune un prieten de-al meu pasionat de personalizarea a tot ceea ce poate fi personalizat și da, vă recomand să-l descărcați și testați, iar dacă vă place, de ce nu, să-l păstrați. Oricum, diferențe de performanță sau de consum a resurselor între acesta și Chrome nu veți descoperi deoarece nu există, ori poate există dar nu le-am remarcat eu…

Download Torch Browser

4 Comentarii

  1. Intr-adevar stai FOARTE prost cu spiritul de observatie! Are FOARTE MULTE DIFERENTE si nu e copie Chrome ci este dezvoltat pe modulul de Chromium – pentru Linux – ceea ce-i ofera o viteza excelenta…

    Ai uitat sa te semnezi… :(

    P.S. Am trecut la Torch, dupa 7 ani de Chrome! :))

    1. Am instalate ambele browsere (Chrome, Torch) si de preferinta folosesc Torch. Simtitor are viteza mai mare, mai ales la incarcarea paginilor cu jocuri online mai greoaie. Sa nu vorbesc de descarcari video de pe youtube de pilda, unde Chrome nu face fata fiindca youtube „bareaza” descarcarile. Un click, descarci mp3-mp4 simultan cu viteza uimitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.