Program de personalizare a meniului Win+X al sistemului de operare Windows 8

Meniul Win+X al Windows 8 este meniul afișat la apăsarea simultană a tastelor Windows și X, sau la realizarea unui click-dreapta în colțul stâng-inferior al Desktop-ului. Acest meniul ne oferă acces la o serie de caracteristici importante ale sistemului de operare, printre care Command Prompt (Admin)Control Panel, Event Viewer, Computer ManagementSystem Properties, Device ManagerDisk Management, Run commandTask Manager și altele.

Meniul Win+X al Windows 8

Tot aici regăsim și funcții pe care unii utilizatori nu le vor utiliza niciodată, dar care fac meniul aproape la fel de mare și lung cât o zi de post. Pentru cei dintre voi care nu știați, personalizarea meniului Win+X este posibilă și poate fi realizată cu ajutorul aplicației gratuite Win+X Menu Editor, dezvoltată de Winaero. Iar dovada o aveți chiar în captura de ecran superioară.

De Win+X Menu Editor am aflat ieri, încercând diferite metode de adăugare a opțiunilor Restart și Shut down în meniul Win+X, sătul fiind până peste cap de accesarea barei Charms. Programul este portabil, dispune de o interfață minimalistă, elegantă și intuitivă în egală măsură.

Win+X Menu Editor

Cu Win+X Menu Editor putem elimina din meniul Win+X al Windows 8 opțiunile sau grupurile de opțiuni de care nu mai avem nevoie, putem adăuga alte opțiuni sau grupuri de opțiuni noi, le putem restaura pe cele implicite sau organiza pe cele existente, modificându-le poziția actuală în listă:

Personalizare meniu Win+X

Dacă dorim să adăugăm opțiuni noi în meniul Win+X, selectăm din fila Add a program opțiunile care ne interesează, apoi, după adăugarea și organizarea lor, apăsăm butonul Restart Explorer pentru a activa afișarea acestora. De asemenea, putem adăuga, după cum v-am arătat și în al doilea articol de astăzi de pe nib.ro, opțiunile de oprire și repornire a sistemului, o scurtătură spre Services, spre orice element din Control Panel, spre aplicațiile PaintNotepad, CalculatorWindows Media Player și Snipping Tool, sau spre orice alt program (Add a program Ins):

Adăugare opțiuni noi în meniul Win+X

Win+X Menu Editor ne oferă și posibilitatea restaurării tuturor opțiunilor implicite ale meniului Win+X, motiv pentru care nu aveți de ce să vă îngrijorați dacă ștergeți din greșeală o opțiune sau un grup de opțiuni de care aveți nevoie. Apăsați Restore Defaults și meniul revine la normal:

Restore Defaults

Programul este oferit în două versiuni, una pentru Windows 8 de 32 de biți, cealaltă pentru versiunea de 64 de biți, fiecare dintre acestea regăsindu-se în arhiva .zip ce va fi descărcată.

Download Win+X Menu Editor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.