WinEmPower: porneşte mai repede Windows 7

Există momente în care ne întrebăm de ce nu pornește mai repede Windows 7; momente în care aşteptarea devine atât de apăsătoare încât am fi în stare să aruncăm calculatorul pe geam și să jurăm că uităm de Windows, viruși, spam, spyware şi alte chestii ce ne fac să pierdem prețiosul nostru timp. Din păcate, la orice pas ne izbim de necesitatea de a deține un calculator dar din fericire, există câteva aplicaţii gratuite ce nu necesită instalare și care ne pot fi de folos în încercarea noastră de a micșora timpul pe care sistemul de operare îl necesită pentru a porni.

Nu orice utilizator se pricepe la optimizarea sistemului de operare și mai ales, la rezolvarea unor probleme care pot apărea în timpul funcționării sistemului de operare. Până la cunoașterea în amănunt ale tuturor modulelor Windows, un începător are nevoie de un program ajutător care să rezolve (pe cât se poate) aceste probleme. Un astfel de program este WinEmPower, gratuit, nu necesită instalare, fiind portabil și destul de eficace în rezolvarea mai multor probleme, sau optimizarea performanțelor de funcționare Windows.

Interfața sa este minimalistă, concentrându-se asupra anumitor opțiuni, modificări de registru, fără a fi nevoie navigarea și deschiderea modulelor respective.

porneste windows mai repede cu WinEmPower

Înainte de toate, vă recomand să creați o copie de rezervă a sistemului, sau cel puțin un punct de restaurare. Întotdeauna este recomandat acest lucru înainte de a lucra cu un astfel de program.

La rularea sa, WinEmPower va detecta automat sistemul de operare rulat și va face recomandările potrivite acestuia. De altfel, dacă veți plimba cursorul pe fiecare opțiune, veți avea o descriere succintă a acesteia. Interfața este împărțită în patru module, astfel EmPower adaugă sistemului caracteristica GodMode, adică toate setările sistemului de operare într-un singur loc, plus alte intrări în meniul contextual Windows Explorer.

Modulul Optimize, după cum bănuiți, conține câteva setări care îmbunătățesc timpul de răspuns, deschidere al programelor, cât și acel al închiderii forțate a unor procese. Celelalte două module, activează sau dezactivează diferite caracteristici sau utilitare Windows, după necesarul fiecăruia.

În încheiere, încă o dată vă sfătuiesc să creați cel puțin un punct de restaurare al sistemului, mai ales dacă sunteți începători în ale domeniului! Nu de alta, dar nu se știe niciodată….

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.