Program de detectat reţele Wireless

Cu ceva timp în urmă v-am vorbit despre NetStumbler, un program imprescriptibil pentru administratorii de rețele ce doresc să obțină controlul total asupra tuturor perifericelor ce transmit și recepționează date prin tehnologia Wi-Fi. Astăzi, vă voi prezenta Vistumbler, un „radar” excelent pentru detectarea și monitorizare rețelelor Wireless captate de adaptorul Wi-Fi al calculatorului.

Program de detectat retele Wireless

Există mai multe soluții pentru administratorii de rețele în monitorizarea traficului dispozitivelor Wi-Fi, a transferului de pachete, identitate, semnal, iar Vistumbler una dintre acestea; un program creat în limbajul scriptic AutoIT, ce funcționează ca un radar, scanând toate rețelele wireless din raza sa de acțiune.

Scanarea se face destul de simplu, după deschiderea programului, un click pe butonul Scan APs va afișa toate rețelele învecinate în interfața programului.

Pe lângă faptul că oferă informații importante referitor la rețelele Wireless ce se află în rază de ac- ţiune a adaptorului instalat, Vistumbler este capabil să monitorizeze și semnalul GPS (o caracte- ristică interesantă pentru acei șoferi de TIR care folosesc un astfel de sistem pe un laptop ce comunică prin Bluetooth cu dispozitivul GPS.

Radar WiFi - VistumblerVistumbler nu se aseamănă cu NetStumbler doar la nume; caracteristicile celor două aplicații sunt identice din mai multe puncte de vedere. Totuși, dacă ar fi să aleg una din aceste două aplicații, aș rămâne cu Vistumbler datorită -în cazul meu- randamentului superior oferit de acesta față de concurentul său, într-un calculator cu Windows 7.

Vistumbler este gratuit și poate fi descărcat de pe sit-ul său oficial. El este compatibil doar cu Windows Vista și Windows 7; îl recomand în general, tuturor utilizatorilor ultimului sistem de operare creat de Microsoft.

Download

Ultima actualizare: 23.06.2013

13 Comentarii

  1. Program care sa faca asta intr-un mod simplu nu exista. In schimb, exista sisteme de operare tip Live CD capabile sa te ajute. Nu e asta genul de blog pe care se vorbeste despre astfel de teme amanuntit, asa ca iti dau un pont. Cauta pe ned detalii despre BlackTrack.

  2. Ar fi Aricrack și un di©ționar foarte bine pus la punct, dar ia în calcul că această acțiune te poate lăsa cu o amendă sau chiar închisoare,deoarece această acțiune intră la categoria de infracțiuni informatice și anume pătrunderea în mod neautorizat într-un sistem informatic,chiar dacă este pe unde radio(wireless sau wifi) și din câte știu se pedepsește cu 3 ani de închisoare sau amendă penală.Deci alegerea este a ta.Succes

  1. Program care sa faca asta intr-un mod simplu nu exista. In schimb, exista sisteme de operare tip Live CD capabile sa te ajute. Nu e asta genul de blog pe care se vorbeste despre astfel de teme amanuntit, asa ca iti dau un pont. Cauta pe ned detalii despre BlackTrack.

  2. Așa cum îți ziceam mai sus această acțiune constitue infracțiune și se pedepesește conform legii care spune așa:
   CAPITOLUL III
   Infracţiuni şi contravenţii

   SECŢIUNEA 1
   Infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice

   Art. 42. – (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
   (2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
   (3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
   Art. 43. – (1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic ce conţine date informatice care nu sunt publice.
   Art. 44. – (1) Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, constituie infracţiune şi de pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
   (2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
   (3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
   Art. 45. – Fapta de a perturba grav, fără drept, funcţionarea unui sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricţionarea accesului la aceste date constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
   Art. 46. – (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 6 ani:
   a) fapta de a produce, vinde, de a importa, distribui sau de a pune la dispoziţie, sub orice altă formă, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic conceput sau adaptat în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 42-45;
   b) fapta de a produce, vinde, de a importa, distribui sau de a pune la dispoziţie, sub orice altă formă, fără drept, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un sistem informatic în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 42-45.
   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică dintre cele prevăzute la alin. (1) în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 42-45.
   Art. 47. – Tentativa infracţiunilor prevăzute la art. 42-46 se pedepseşte.

   SECŢIUNEA a 2-a
   Infracţiuni informatice

   Art. 48. – Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
   Art. 49. – Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, prin restricţionarea accesului la aceste date ori prin împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
   Art. 50. – Tentativa infracţiunilor prevăzute la art. 48 şi 49 se pedepseşte.

   Sursa:www.legi-internet.ro

 1. Salutare.Ceva programe pentru linux(ubuntu 11.04) cu care să pot scana toate rețele wifi, în afară de wifi radar,wicd sau aircrack ar fi.Mă interesează ceva program cu care să pot ajusta și sensibiliatatea de scanare.Mulțumesc anticipat.

 2. Salutare tuturor!
  Am urmatoarea problema: de cateva zile, nu mai detectez un dispozitiv audio bluethooth, dispozitiv care pana acum doua zile era utilizabil, deci detectat, asociat, imperecheat. Poate cineva sa ma ajute cu aceasta problema?
  Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.