Program de detectat și analizat rețelele Wireless

inSSIDer este un program de detectat și analizat rețelele Wireless cu care putem afla foarte multe informații importante atât despre propria rețea, cât și despre rețelele din jurul nostru, de care vom avea nevoie în momentul configurării propriei rețele Wireless astfel încât să obținem de la aceasta performanțele maxime posibile.

inSSIDer, după cum puteți observa și în captura de ecran de mai jos, ne afișează SSID (numele) rețelelor detectate de adaptorul Wireless al calculatorul, puterea semnalului acestora, tipul de securitate avut, canalul în care transmit și adresa MAC a echipamentului căruia aparțin (routere Wireless, puncte de acces, etc.):

program pentru detectat si analizat retelele wireless

Selectând în inSSIDer una dintre rețelele afișate, în panoul din partea dreaptă a programului, vor fi afișate informații detaliate privind fluctuațiile semnalului, tipul rețelei, numărul rețelelor cu care împarte același canal, precum și a celor cu care se suprapune.

analiza retea wireless proprie

În acest fel, ne va fi mult mai ușor să alegem locul perfect în care vom poziționa routerul Wireless, repeater-ele și dispozitivele care se vor conecta la acea rețea.

În plus, dacă vă aflați într-o zonă în care adaptorul Wireless al calculatorului detectează foarte multe alte rețele, pentru a vă fi mai ușor să identificați un canal gol, cea mai bună zonă de acoperire a propriei rețele, samd, puteți apela la filtre. De exemplu, pentru a lista doar rețeaua proprie, introduceți numele acesteia în caseta SSID or Vendor, sau, pentru a afișa celelalte rețele cu care împarte aceasta același canal, introduceți numărul canalului propriei rețele, la Channel.

Ajunși la acest punct, puține ar mai fi de spus despre inSSIDer, acest program pe cât de simplu, pe atât de util la detectarea și analizarea rețelelor Wireless.

Download inSSIDer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.