Cum se dezinstalează un driver

Când ai probleme cu un driver care a fost actualizat, cea mai rapidă modalitate de a rezolva problema constă în revenirea la driverul anterior. Din păcate, această operație nu este posibilă și în situațiile în care, după instalarea sistemului de operare, ai descărcat și instalat ultima versiune publicată a respectivului driver. În acest ultim caz, dezinstalarea sa înainte de instalarea unei versiuni anterioare, fiind unica soluție.

În cele ce urmează vă voi arăta cum puteți reveni la driverul anterior al unei componente hardware, dar și cum se realizează dezinstalarea driverului existent.

Revenire la driverul anterior

Pentru a reveni la driverul anterior al oricărei componente hardware a calculatorului, faceți click-dreapta pe Computer » Manage:

computer » manage

În Computer Management, accesați Device Manager, apoi, în panoul din partea dreaptă a ferestrei, faceți click-dreapta pe componenta hardware pentru care doriți să utilizați versiunea anterioară a driverului, apoi alegeți Properties:

Computer Management » Device Manager » Properties

Se va deschide fereastra de proprietăți a componentei hardware selectate. Aici, în fila Driver, apăsați butonul Roll Back Driver:

revenire la driverul anterior

În continuare, asistentul de revenire la driverul anterior vă va ghida pe toată durata procesului. La final, vi se va cere să reporniți calculatorul pentru ca noile setări să fie puse în aplicare.

Cum se dezinstalează un driver

Dacă nu doriți, sau dacă nu este posibil să reveniți la driverul anterior, pentru a dezinstala driverul actual, în aceeași fereastră de proprietăți a componentei hardware veți vedea butonul Uninstall. Apăsați-l, apoi, în fereastra Confirm Device Uninstall, selectați caseta „Delete the driver software from this device” și dați click pe butonul OK:

cum se dezinstaleaza un driver

Urmați în continuare indicațiile oferite de asistentul de dezinstalarea a driverului, iar când vi se va cere repornirea calculatorului dați curs invitației. După repornirea calculatorului, nu v-a mai rămas decât să instalați versiunea driverului care nu vă va crea aceleași probleme de care ați avut parte de la cea pe care tocmai ați dezinstalat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.