De ce dă erori calculatorul și cum poți înlătura cauzele

Calculatorul poate raporta erori din diverse motive și, din păcate, nu există o aplicație care să identifice cauzele și să le rezolve. În această postare vă voi arăta cum puteți soluționa principalele probleme a calculatorului, punându-l la punct cu ajutorul programelor gratuite pe care le avem la dispoziție.

Curățarea Windows Registry

Windows Registry, pe înțelesul tuturor, conține informații importante despre programele instalate în calculator, cum ar fi locația tuturor fișierelor ce le aparțin. De asemenea, tot în Windows Registry se află mare parte dintre setările personalizate ale programelor, motiv pentru care, curățarea acestuia, uneori poate rezolva multe probleme, chiar dacă, cel puțin teoretic, sistemele de operare Windows sunt suficient de „inteligente” pentru a ignora item-urile nevalide.

Pentru curățarea Windows Registry vă voi recomanda să folosiți CCleaner, acesta reprezentând unul dintre cele mai bune remedii la problemele ce-l au proveniența în această componentă importantă a Windows. Așadar, descărcați și instalați CCleaner, deschideți-l și apăsați Registry, apoi dați click pe butonul Scan for issues:

Fix selected issues

După ce problemele au fost identificate, apăsați butonul Fix selected issues pentru a le repara. CCleaner vă va întreba dacă doriți să realizați o copie de rezervă a Windows Registry înainte de a repara problemele identificate. Vă recomand să acceptați invitația înainte de reparare, pentru a evita probleme în viitor.
Continuarea De ce dă erori calculatorul și cum poți înlătura cauzele

Windows Tricker – o vastă colecție de trucuri Windows într-o singură interfață

Funcționarea sistemului de operare așa cum a fost el conceput, de multe ori nu satisface utilizatorul experimentat, apelând la diverse trucuri pentru a îmbunătăți anumite caracteristici de funcționare. Despre trucuri ce se pot aplica sistemului de operare am scris numeroase articole, prin modificarea registrului în special, sau alte metode, însă nu prea sunt la îndemâna oricărui utilizator. Windows Tricker, o mică dar completă aplicație, vă poate ajuta să aplicați diverse trucuri doar cu un singur click.

1-Windows Tricker-interfata-pagina1

Windows Tricker reprezintă o vastă colecție de trucuri adunate într-o interfața deloc elegantă, dar foarte intuitivă, utilă mai ales celor fără prea multă experiență prin accesare rapidă a unor caracteristici Windows mai puțin cunoscute.

Continuarea Windows Tricker – o vastă colecție de trucuri Windows într-o singură interfață

Creșterea performanței prin rularea Windows Kernel în memoria RAM

Când este vorba de creșterea performanței calculatorului, pe toate forumurile, blogurile unde se prezintă vreun program, un truc, etc, rubrica de comentarii este plină cu întrebări, sugestii, mulțumiri sau nemulțumiri. Bineînțeles, ceea ce se prezintă în articolul respectiv este valabil pentru sistemele de operare menționate, însă efectul poate fi diferit de la un calculator la altul, în funcție de configurația utilizatorului. În cele ce urmează, am să vă prezint un truc de registru pentru creșterea performanței calculatorului, rulând kernelul Windows în memoria RAM instalată, a calculatorului.

1-Kernel_Layout

Încă de la început, trebuie să precizez că trucul este recomandat a fi utilizat pe sistemele de operare Windows cu o memorie fizică (RAM) instalată, de cel puțin 4GB, astfel, va rămâne suficientă memorie pentru rularea celorlalte programe, drivere, etc.

Continuarea Creșterea performanței prin rularea Windows Kernel în memoria RAM

Cum se adaugă sau se elimină foldere în Computer/Acest PC din Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1

Noua versiune Windows 8.1 a venit cu o nouă interfață Windows Explorer și cu o nouă denumire, Acest PC. Nu toți utilizatorii sunt mulțumiți de noul aspect din Computer/Acest PC, mai ales în cazul unor monitoare cu diagonala mică. Există o modalitate de a elimina componentele nedorite, sau de a adăuga altele, prin modificarea unor chei de registru, însă aceste trucuri nu sunt la îndemâna oricui.

1-Acest PC-foldere

This PC Tweaker este un mic utilitar ce ne ajută să rezolvăm aceste probleme. În noua versiune a utilitarului au fost eliminate opțiunile pentru panoul de navigare, din cauza unor probleme de stabilitate, dar adăugându-se suport și pentru Windows 7 și Windows 8.

Continuarea Cum se adaugă sau se elimină foldere în Computer/Acest PC din Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1

Dezactivați apariția accidentală a barei Charms în Windows 8

Controversata interfață Modern UI a noului sistem de operare Windows 8, are avantajele și dezavantajele sale, acestea depinzând, bineînțeles și de preferințele fiecărui utilizator. Nu am să intru în acest subiect, ci am să mă leg de o caracteristică a Windows 8, pe care mulți utilizatori o găsesc destul de enervantă, anume, activarea barei Charms atunci când se mută cursorul mouse în colțurile din dreapta ale ecranului. Deși această caracteristică dinWindows 8 vă permite să accesați rapid setările și să efectuați căutări în interfața Modern(Metro), ea apare accidental și atunci când dorim să accesăm o iconiță aflată pe desktop în partea dreaptă, iar cursorul mouse alunecă spre colțul desktop-ului. Problema poate fi rezolvată cu un mic truc, anume, adăugarea unei noi chei de registru. Este o valoare care poate fi adăugată editorului de regiștri,  astfel încât bara Charms nu mai apare atunci când mouse-ul se mută în colțurile din partea dreaptă. Înainte de toate, vă recomand efectuarea unui punct de restaurare. Pentru aceasta, executați click dreapta pe ComputerPropertiesSystem protection, apoi dați click pe butonul Create. Denumiți punctul pentru a fi deosebit de celelalte, urmând crearea sa.

Creare punct de restaurare

Apoi deschideți o căsuță Run, prin combinația de taste Win+R, sau Win+X, și tastați regedit. Se va deschide editorul de regiștri, și navigați după cum urmează:
Continuarea Dezactivați apariția accidentală a barei Charms în Windows 8