Cum poți afla dacă ai un calculator compatibil cu Windows 7

Cum Microsoft va înceta suportul pentru Windows XP pe data de 8 Aprilie 2014, probabil mulți utilizatori se vor gândi să treacă la o versiune superioară. Dacă Windows 8, versiunea finală nu a avut succesul scontat, opțiunile se vor îndrepta spre Windows 7, chiar dacă nu mai este ceva nou. Trecerea nu se poate face pur și simplu, ci trebuiesc îndeplinite niște condiții esențiale, mai ales din punct de vedere hardware, dar și software.

Windows 7 Upgrade Advisor

Windows 7 Upgrade Advisor, program dezvoltat de Microsoft este, așa cum sugerează numele său, un bun sfătuitor în astfel de cazuri, determinând dacă laptopul sau calculatorul vostru poate rula sistemul de operare Windows 7.

După instalare, în interfața programului trebuie scanat calculatorul, deci apăsați Start check. În scurt timp veți avea rezultatul împărțit pe două categorii, 32-bit și 64-bit, în cazul în care sistemul actual este pe 32-bit, Dacă rulați un sistem pe 64-bit, atunci rezultatul va fi implicit pentru versiunea pe 64-bit.

Rezultatul va fi în funcție de configurația hardware deținută, cât și din punct de vedere al programelor instalate. Astfel, veți afla care programe sunt incompatibile cu noul sistem de operare pe care doriți să-l instalați, cât și cerințele minime ce trebuiesc îndeplinite ca memorie RAM, procesor, spațiu pe hard disk, etc. Ca rezultatul să fie cât mai precis, vă recomand ca înaintea scanării să conectați si celelalte periferice la calculator (imprimantă, modem, etc). Cu un click pe un hyperlink din interfața programului, veți avea informații detaliate despre secțiunea respectivă:

Informatii detaliate compatibilitate Windows 7

În cazul diverselor atenționări date în rezultatul scanării software, trebuie să țineți cont de erorile proprii programului. De exemplu, se poate să vă arate că un anumit program nu va funcționa în Windows 7, însă adevărul să fie cu totul altul.

Windows 7 Upgrade Advisor oferă, de asemenea, recomandări privind modul în care se poate face upgrade la Windows 7. De exemplu, în urma verificării vă informează că puteți utiliza Windows Anytime Upgrade pentru a face trecerea la acest nou sistem de operare.

Ultima actualizare: 08.07.2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.