Cum controlăm programele care rulează odată cu Windows

Sunt multe programe care la instalare, cu sau fără știrea noastră, se auto-adaugă în Startup pentru a rula odată cu calculatorul, la încărcarea sistemul de operare Windows. Da, unele necesită această opțiune, însă altele nu, precum un program de chat, un cilent torrente, etc. Există mai multe programe cu ajutorul cărora putem controla ce programe pornesc odată cu sistemul de operare, unul dintre ele fiind Startup Sentinel, un program gratuit și simplu de folosit.

Startup Sentinel

Startup Sentinel este disponibil atât în versiune normală (care se instalează), cât și în versiune portabilă. Dezactivarea programelor care nu sunt necesare sistemului de operare să ruleze odată cu el, bineînțeles, va accelera încărcarea sistemului de operare după secvența de boot și implicit rularea sa în continuare.

Adaugare programe Whitelist

Astfel, în interfața Startup Sentinel aveți posibilitatea de a elimina programele nedorite în Startup, sau adăugarea lor în una din cele două liste, Whitelist sau Blacklist.

  • Whitelist (lista albă) permite programelor adăugate să ruleze în continuare în Startup
  • Blacklist (lista neagră) oprește programele adăugate de a rula în mod automat, în Startup

Deci, se poate spune că Startup Sentinel poate ajuta sistemul de operare să ruleze la o viteză sporită, oferind performanțe maxime. Programul poate fi rulat în toate versiunile Windows.

Download

5 Comentarii

    1. Dacă folosești CCleaner, nu. Mai mult, pentru a dezactiva pornirea automată a programelor, poți utiliza și Managerul de activități al Windows 8 & Windows 8.1, sau System Configuration » Startup, pentru versiunile Windows anterioare.

  1. Calculatorul meu se inchide destul de greu.Cam la aproape 2 minute de cand dau comanda Shut Down.M-ar ajuta acest soft la ceva sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.