Cum aflăm semnificația codurilor de eroare numerice, Error Code

Cred că orice utilizator de calculator a fost întâmpinat, nu o dată, de diferite erori ale sistemului de operare folosit, sub forma unor coduri numerice, gen Error Code. Nu am să expun motivele acestor erori, ele fiind foarte variate, ci felul cum putem descifra aceste coduri. Prima opțiune ar fi căutarea pe Google a codului respectiv, de multe ori, incomodă, anevoioasă, cu explicații și sfaturi diferite, de la cititorii forumurilor, blogurilor respective. Bineînțeles, după aceea, urmează încercarea de a remedia respectivele probleme.

identificare erori windows

Aceasta este modalitatea frecventă de aflare și remediere a respectivelor erori. Dar, nu ar fi mai simplu dacă sistemul de operare ne-ar oferi explicațiile cuvenite? Ei bine, nu se poate, Windows nu este conceput pentru așa ceva, însă, un progrămel gratuit, Error Messages for Windows, ne oferă explicațiile acestor coduri de eroare aflate în baza sa de date.

Trebuie precizat de la început, că nu numai sistemul de operare poate genera astfel de coduri numerice ale erorilor, ci și diverse programe instalate, sau în curs de instalare. Astfel, cele mai dese erori pot veni din lipsa unor fișiere .DLL (Dynamic-link Library) Un fișier .DLL este un fișier executabil care permite programelor partajarea codurilor și alte resurse necesare pentru a îndeplini anumite sarcini. Windows furnizează fișiere DLL care conțin funcții și resurse ce permit programelor bazate pe Windows, operarea în mediul Windows. Interfața micului utilitar, este simplă, intuitivă, organizată pe tab-uri. Primul tab, Lookup, ne oferă posibilitatea de a afla explicația unei erori, prin simpla introducere a codului numeric în căsuța respectivă.

Error Messages for Windows aflarea erorii

Următorul tab, Error Code List, nu mai are nevoie de explicații, această listă reprezintă baza de date a utilitarului, generată la detectarea versiunii sistemului de operare folosit:

Baza de date a codurilor erorilor din Windows

Tab-ul Explorer, oferă opțiunile de a adăuga o intrare a utilitarului în meniul Start, precum și crearea unei iconițe pe desktop. În caz că doriți să renunțați la acestea, bifați respectivele opțiuni de eliminare a acestora.

Adaugare intrari Start Menu Desktop

În secțiunea Help găsim câteva explicații sumare, dar edificatoare ale acestor tipuri de erori, precum și sfatul de a căuta erorile ce nu sunt cuprinse în listă, pe site-ul producătorului respectivului program care a generat eroarea.

În încheiere, subliniez utilitatea acestui program, mai ales în cazul unui utilizator mai puțin experimentat, la început de drum în ale calculatorului. Error Messages for Windows e compatibil cu toate versiunile de Windows, începând cu versiunea’95, până la windows 8, inclusiv, indiferent de arhitectura sa. La descărcare, puteți opta pentru versiunea portabilă a utilitarului, sau cea de instalare. Testarea s-a efectuat pe Windows 7 x64.

Download Error Messages for Windows

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.