Vizualizează aproape orice tip de fișier cu Universal Viewer

Există o infinitate de tipuri de fișiere specifice diferitelor programe, recunoscute doar de o varietate limitată de editoare text, conținut multimedia, imagini, etc. Desigur, este destul de incomod să instalăm câte un program special pentru a putea vizualiza conținutul unui fișier într-un anumit format. Universal Viewer, așa cum sugerează denumirea sa, ne poate ajuta să vizualizăm conținutul unei largi varietăți de formate. Astfel, Universal Viewer poate deschide peste 40 de formate tip imagine, peste 170 formate multimedia, fișiere Word, ExcelPDFRTF, fișiere text în toate formatele cunoscute, de orice dimensiune, chiar peste 4GB. De asemenea, recunoaște fișiere tip internet suportate de Internet ExplorerHTMLXMLMHT, etc.

Pe lângă toate acestea, programul este compatibil cu întreaga lista de plugin-uri valabilă pentru navigatorul Total Commander. Dezvoltatorul oferă utilizatorilor acest program în două versiuni, gratuită și comercială (trial valabil 15 zile). Bineînțeles, versiunea gratuită, de care ne vom ocupa, are câteva limitări, însă este suficientă pentru un utilizator casnic. În cadrul procesului de instalare, va trebui să refuzați instalarea unor programe, plus modificările în sistem inerente, în toate cele trei oferte, apăsând butonul Decline. Bineînțeles, dacă doriți să testați respectivele oferte, sunteți liberi să o faceți, apăsând butonul Accept. Există și versiunea portabilă a programului, care, conform producătorului, nu este 100% portabilă. Detalii veți găsi pe pagina de download.

Optiuni Universal Viewer

Opțiunile programului, accesibile din bara de meniu, țin mai mult de personalizare, deci acest lucru rămâne la aprecierea fiecăruia. Totuși, recomand bifarea căsuței Show navigation panel, pentru a facilita navigarea în propriul calculator, programul suportând efectul drag&drop pentru deschiderea fișierelor, sau accesând File, în bara de meniu, apoi Open. Tot pentru a facilita utilizarea programului, după instalarea sa, veți avea o intrare în meniul contextual.

Universal Viewer » navigator

În afară de marea varietate de tipuri de fișiere generate de diverse programe, Universal Viewer poate deschide imagini specifice camerelor fotografice. Lista impresionantă a acestora o veți găsi tot pe pagina dezvoltatorului. Pentru vizualizare de conținut media, Universal Viewer dispune de un player integrat cu posibilitatea de vizionare în modul full screen. Opțiunile de editare a fișierelor deschise în program sunt limitate, desigur, în principiu fiind un vizor, nu și un editor avansat.

Player - Universal Viewer

Caracteristicile programului pot fi îmbunătățite prin instalarea de plugin-uri disponibile pe situl oficial. Universal Viewer este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, de la versiunea 2000, până la ultima versiune, Windows 8. Conform dezvoltatorului, Windows 8, doar versiunea pe 32-bit este suportată.

Download Universal Viewer

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.